Erdoğan Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kürt sorunun çözümü için partisinin hazırladığı paketi, Başbakan Erdoğan’a sunduğu görüşme 1 saat sürdü. Sona eren görüşmede, CHP’nin önerileri arasında Meclis'te Toplumsal Mutabakat Komisyonu kurulması ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yer alacağı “Akil Adamlar Grubu”nun oluşturulması vardı.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Sezgin Tanrıkulu katıldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kürt sorununa çözüm olarak önerdiği paketi Başbakan Erdoğan'a anlattı.

Kılıçdaroğlu AK Parti genel merkezinde

Saatler 15.30'u gösterdiğinde CHP lideri AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Kılıçdaroğlu'nu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik karşıladı. Kritik görüşme AK Parti Genel Merkezi'nde 9. katta Başbakan Erdoğan'ın odasında yapıldı.

Parti genel merkezine hiçbir basın mensubu alınmadı. Çok sayıda basın mensubu Genel Merkez önünde bekledi.

Kılıçdaroğlu'na görüşmede genel başkan yardımcıları Faruk Loğoğlu, Sezgin Tanrıkulu ve Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi eşlik etti. Başbakan Erdoğan'ın heyetinde ise Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay yer aldı.

Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, saat 17.00'de partisinin MYK'sını toplayacak. Bu toplantının ardından da kamuoyuna bir açıklama yapacak.



'Akil Adamlar' önerisi

CHP’nin önerileri arasında Meclis'te Toplumsal Mutabakat Komisyonu kurulması ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yer alacağı “Akil Adamlar Grubu”nun oluşturulması da var.

Öte yandan, CHP'nin önerilerinin AK Parti'nin ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında değerlendirilmesi bekleniyor.

Zirve öncesi olumlu hava

Başbakan Erdoğan, CHP’nin önerilerine karşı ön yargılı olmadıklarını söyledi. Erdoğan, “Ben, ön yargılı değilim. Peşin bir kararım da yok. İstifade edebileceğimiz bir paketle geliyorsa o zaman bunu biz de yetkili kurullarımızda değerlendiririz, bundan istifade ederiz'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, sorunu çözmeye hazır olduklarını vurguladı.

Yeni bir açılım yapmadıklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz, çözüm yöntemi öneriyoruz. Dayatmacı mantıkla değil, aklımızı kullanacağız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, NTV’ye yaptığı açıklamada da 'Şehit annelerin talebini Başbakan'a aktarmaya gidiyorum' dedi.

BDP yeşil ışık yaktı, MHP kapıyı kapattı

Öte yandan; MHP, Kürt sorununun çözümü konusunda yapılacak görüşmeye sıcak bakmadığını duyurdu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, “Bizim hiç kimseyle sözde Kürt sorunu bağlamında görüşecek ve fikir alışverişinde bulunacak bir niyetimiz ve merakımız yoktur” diyerek partisinin görüşünü açıkladı.

BDP’den ise görüşmeye yeşil ışık geldi. CHP’nin girişimini önemli bulduğunu söyleyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''CHP'nin yapacağı girişim, yıllardır savunduğumuz yöntemlerle uyuşuyorsa, diyaloğa açığız” dedi.

(Kaynak: internethaber.com)

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem