Roboskili aileler adalet nöbetinde

Roboski’de savaş uçaklarıyla yapılan askeri bombardıman sonucunda hayatını kaybeden 34 kişinin aileleri adalet nöbetinde.

Roboskili ailelerin, katledilen 34 kişinin mezarları başında her Perşembe günü gerçekleştirdikleri adalet nöbetini sürdürdü. 

Aileler adına açıklama yapan Roboski-Der Başkanı Veli Encü, katledilen evlatları için adalet mücadelelerini sürdürdüklerini vurguladı, bundan sonraki adalet arayışlarının AİHM’de süreceğini belirtti.

28 Aralık 2011'de, Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Roboski ve Bujeh köylerinden 28'i aynı aileden 34 kişi savaş uçaklarının bombardımanıyla hayatlarını kaybetmişti. Bu olayın ardından başlatılan dava sürecinde yaşananlar;11 Haziran 2013’te Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, “taksirle ölme sebebiyet vermekten dolayı” Roboski katliamıyla ilgili soruşturma dosyası hakkında görevsizlik kararı verip , dosyayı Genelkurmay Askeri Savcılığı’na göndermesi ve Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından takipsizlik kararı ardından ailelerin  davayı bir üst yargı organı olan Anayasa Mahkemesine taşınmasıyla devam etti. Anayasa Mahkemesi’nin yapılan ön inceleme sonrasın da başvurudaki eksikliklerin tamamlanmasını istemesinin ardında . ‘ eksikliğin süresinde giderilmemesi ‘ nedeniyle 24 şubat 2015 de başvuru isteği reddedilmesi üzerine dava AİHM’e taşındı. 



Yazar Hakkında