Başarının sırrı kendini tanımaktan geçiyor

Pangaltı Mhitaryan Lisesi’nden mezun olan ve LYS’de Matematik Fen 3 sıralamasında Türkiye 1290’ıncısı olarak çok önemli bir başarıya imza atan Selina Manan, sınava hazırlık sürecini Agos’a anlattı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne girmeye hak kazanan Manan, okulunun elde ettiği başarıda çok önemli payı olduğunu söyledi: “Geçtiğimiz yıl bazı dershanelerin kapatılmasıyla bir belirsizlik yaşadık. Bana faydası olacağını düşünerek bir dershaneye kayıt yaptırdım. Orada isim sahibi okullarda okuyan çok sayıda arkadaşım vardı, fakat başladığımızda bir adım önde olduğumu fark ettim. Bunun, okulumuzun cesur bir adımla giriştiği dershanecilik işinden kaynaklandığını düşünüyorum. Okula alınan ek öğretmenler, yapılan özel çalışmalar ve Mıhitaryan derneğinde düzenlenen kamp günleri, benim için çok faydalı oldu. Bu sistemin denendiği ilk öğrenciler olduk. Bana kalırsa uygulanan sistem %100 verim sağladı.” 

‘Tercihinize göre plan yapın’

Selina Manan, üniversite sınavına girecek öğrenciler için de tavsiyelerde bulundu: “Öncelikle kendinizi tanımalısınız, çünkü herkese uygun bölümler var. Kendinizi tanıdıktan sonra alacağınız destek ile mutlu olacağınız ve hayatınızı devam etirteceğiniz bölümü çok dikkatli seçmelisiniz. Bunu yaparken kesinlikle danışman öğretmenlerinizden destek alın. Onlarla birlikte tercihlerinizi gerçekleştirin ve ona uygun bir çalışma programına başlayın. Ben hep tıp okumak istedim ve lise hayatım boyunca danışman öğretmenlerimle birlikte bu hedef doğrultusunda çalışmalar yaptım. Öncelikle sınavı kafanızda bir canavara çevirmeyin. Çünkü bu sınavın sonunda elde edeceğiniz olumlu sonuçla, aslında çok keyifli bir yolculuk olduğunu anlayacaksınız. Hayatınızdan yanlızca bir yıl harcayarak belki de gelecekte yaşayacağınız mutlu ve huzurlu yılları inşa ediyorsunuz. Sosyal hayattan kesinlikle vazgeçmeyin. Kendinizi tanıyarak çalışma programı yaptığınızda, hem ders hem de sosyal hayat rahatça birlikte yürütülebilir.” 

Kategoriler

Toplum Fark Yaratanlar

Etiketler

LYS


Yazar Hakkında