Kemal Kılıçdaroğlu: ''Biz hangi gerekçe ile kavga ediyoruz''

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, zamanı gelince tüm parti liderlerinden randevu alacaklarını belirterek, Başbakan Erdoğan’ı üslubu konusunda bir kez daha uyardı. Kılıçdaroğlu, Başbakan'a yönelik olarak, 'Kimseye 'morg kapısında bekliyorsunuz' demeyin, kimseye 'ölüseviciler' demeyin, Bizde hangi gerekçeyle kavga ediyoruz. Biz kavga ediyoruz arkadan şehitlerimiz geliyor. Bunun vebali ağır olur' dedi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'a seslenerek; 'Kimseye 'morg kapısında bekliyorsunuz' demeyin, kimseye 'ölüseviciler' demeyin, Bizde hangi gerekçeyle kavga ediyoruz. Biz kavga ediyoruz arkadan şehitlerimiz geliyor. Bunun vebali ağır olur' dedi.

Dünya çocuk işçiliği ile mücadele günü

Dün yaptığı konuşmasında 12 Haziran'ın Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 7-14 yaş grubu arasındaki her 3 çocuktan birisinin çalıştırıldığını ifade etti. 6-11 yaş grubunda 11 milyon çocuğun olduğunu belirten Kılıçdaroğlu; ' Bu yaş grubunda 3 milyon 842 bin çocuk çalışıyor. Bu çocukların yüzde 37'si okuyamadığı için, yüzde 24'ü meslek öğrenmek için, yüzde 17'si aile bütçesine katkı sağlamak için çalışıyor. Böyle bir yapımız var. Bu yapı bizim demokratikleşme, eğitim, insan hakları açısında sağlıklı bir yapı değil' dedi.

'Türkiye'nin gündeminden bu sorunu çıkaralım'

Geçen hafta AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi anımsatan Kılıçdaroğlu, '30 yıldır çözülemeyen bir sorun var, hangi şehit annesiyle konuşsam kullandıkları bir cümle var: İnşallah bu son olur, başkasının çocuğu ölmez. Bir yol haritası önerdik, çözelim bu sorunu. Türkiye'nin gündeminden bu sorunu çıkaralım. Siyaset kurumu çözüm üretmek zorundadır. 30 yıldır çözülmüyorsa bunda bir gariplik yok mu? 30 yıldır çözülemiyorsa bunda birilerinin sorumluluğu yok mu ? Unutmamız gereken bir şey var; 30 yıldır devam eden bu sorun, hiçbir zaman bir etnik çatışmaya yol açmamıştır. Çünkü bu ülkenin insanları sağduyulu, bu ülkenin insanları erdemli, bu ülkenin insanları gerçeği görüyorlar, bu ülkenin insanları çatışmak istemiyorlar, bir arada barış içinde yaşamak istiyorlar' diye konuştu.

'Bir araya gelip konuşalım'

Uludere'de 34 kişinin öldüğü olaydan sonra iki AKP'li yetkilinin birbirine taban tabana zıt açıklama yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a seslenerek; 'Kimden yanasın sen? Taban tabana zıt olan iki söylem var. Sen Başbakan olarak hangi söylemden yanasın? Bunun yanıtını almış değiliz. Söylediğimiz şey, 'Bir araya gelip konuşalım'. Bir ülkenin siyasetçileri bir araya gelip konuşamazlarsa puan kaybederler' dedi.

Yunus Emre'den 'Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı, Söz ola ağulu aşı, yağ ile bal ede bir söz' dörtlüğünü okuyan CHP lideri, siyaset kurumunun sorunu çözmek için konuşup tartışması gerektiğini ifade etti. MHP'yi eleştiren Kılıçdaroğlu, 'Gelin konuşalım' diyoruz 'Neden bizi çağıyorsunuz' diyorlar. Ülkede terör var, biz konuşmazsak kim konuşacak ? TBMM'nin çatısı altında konuşalım diyoruz. Eğer bu ülkede milli iradenin tecelli ettiği çatı altında biz bir araya gelip konuşmazsak nerede konuşacağız ?' dedi.

(focushaber)

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

siyasette üslup