GSÜ'lü öğrencilerden Fincancı için destek eylemi

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın Galatasaray Üniversitesi’nde verdiği seçmeli adli tıp dersine YÖK baskısıyla son verilmesi öğrenciler tarafından protesto edildi.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı kurucu üyesi ve adli tıp uzmanı olan Şebnem Korur Fincancı 'Barış için Akademisyenler Bildirisi’ne imza atmış, kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin nöbetçi genel yayın yönetmenliğini üstlenmişti.

Üniversite önünde yapılan basın açıklamasının tam metni ise şöyle:

Basına ve kamuoyuna,

"15 Temmuz darbe girişiminin ardından siyasi iktidar tarafından darbeyle mücadele adı altında başlayan süreç, OHAL ve KHK’larla sivil darbeye evrilmiş, tüm toplumsal muhalefete uygulanan baskı tavan yapmıştır. Barış istediği için hakkında soruşturma açılan, gözaltına alınan, tutuklanan akademisyenlerden birisi olan, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın üniversitemizde verdiği derslere, barış imzacısı olduğu gerekçesiyle, OHAL fırsat bilinerek, YÖK ve üniversite yönetimi tarafından son verildi. Şebnem Hocamız geçtiğimiz aylarda Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak için nöbetçi genel yönetmenliği yapmış, bu sebeple tutuklanmıştı. Hocamızı insan haklarını savunmasından, işkenceye karşı durmasından, savaş suçlarını teşhir etmesinden, özgür basın kuruluşlarıyla dayanışma göstermesinden tanıyoruz. Onu tutuklayan ve işten atan zihniyeti ise, ülkeyi içine soktukları bataklıktan, antidemokratik uygulamalarından tanıyoruz.

GSÜ öğrencileri olarak, Şebnem Korur Fincancı şahsında, hukuksuz biçimde tutuklanan ve işinden atılan tüm akademisyen, öğretmen, yazar ve aydınların gasp edilen tüm haklarının iadesini istiyoruz.

Zaten işletilmeyen demokrasinin tümden rafa kaldırıldığı, muhalif gazetelerin, televizyonların, radyoların kapatıldığı, sendikalı öğretmenlerin, siyasetçilerin, bilim insanlarının, öğrencilerin tutuklandığı, tüm yaşam alanlarına saldırıların yaşandığı bu süreçte gençlik olarak susmayacağız. Yönetememe krizini emekçilere ve tüm halklara baskı uygulayarak atlatabileceğini düşünen Saray ve AKP, bilmelidir ki gençlik korkmamaktadır, akademisini, okulunu, şehrini, mahallesini ve tüm yaşam alanlarını faşizme teslim etmemekte kararlıdır."

GSÜ ÖĞRENCİLERİ

 

 

 

 



Yazar Hakkında