Ankara Katliamı'nın ilk duruşması gergin başladı

10 Ekim 2015'te Ankara Garı’nın önünde 109 kişinin hayatını kaybettiği IŞİD saldırısıyla ilgili dava görülmeye başladı. Duruşma, Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

10’u tutuklu 36 sanığın yer aldığı davanın ilk duruşmasında yedisi Sincan, beşi Antep’ten gelen 12 tutuklu ve iki tutuksuz sanık bulunuyor. Antep’te cezaevinde bulunan iki sanığın da SEGBİS’le dinlenmesi bekleniyor.

Hayatını kaybeden yurttaşların aileleri, gönüllü avukatlar ve sivillerin yoğun katılım gösterdiği duruşma, birleştirilen 10 ve 11’inci ağır ceza mahkemelerinin salonunda görülüyor.

Duruşma, sanıkların yoğun jandarma ve polis koruması eşliğinde alınmasıyla gergin başladı. İki salonun da yetersiz olmasına, projeksiyon makinelerinin çalışmamasına ailelerin tepki gösterdi, sorunların çözülmesi için bir süre duruşma başlayamadı.

Duruşma salonundaki şartlara tepki gösteren ailelere salondaki iki polisin “Şov yapıyorsunuz” demesi üzerine gerginliğin şiddeti arttı. Ailelerin tepkisi üzerine mahkeme, kimlik tespitinin yapılmasının ardından iki polisi de salondan attı.

Ancak mahkeme başkanının, “Lütfen duruşma düzenine uyalım” demesiyle ailelerin tepkisi tekrar tırmandı. Çoğunluğunu hayatını kaybedenlerin yakınlarının oluşturduğu salondaki yurttaşlar, “Biz seyirci değil, mağduruz” diyerek tepki gösterdi.

Duruşma, sanık, müşteki ve avukatların yoklamasıyla devam ederken, sanık avukatlarından 10’u, sanıklara Ceza Muhakemesi Kanunu gereği avukat olarak atandıklarını belirtip, davadan çekilmek istediklerini açıkladı.

Kategoriler

Güncel

Etiketler

Ankara katliamı