Okulumuzda kullandığımız siteler ve onlar hakkındaki düşüncelerim

Herman Yimsel

Biz hangi konuyu pekiştirmemiz gerekiyor onu anlamak için bu siteleri kullanıyoruz. Bu siteleri yazmamın sebebi sizlerin de bu siteler hakkında bilgi edinmeniz ve öğrenmeniz.

Plickers nedir ? 

Plickers genellikle öğretmenlerin tavsiye ettiği bir uygulama. Bu uygulamada öğretmenin telefonuyla kare kodu okunur, bilgisayarda soru çıkar ve telefon kare kodunu okuduğu zaman bilgisayar kutusunda tik yanar, bu okundu anlamındadır. Ve herkes doğru bildiğinde yeşil yanar, eğer yanlış ise kırmızı işaret yanar. Herkes doğru yapınca sevinir –özellikle bizim sınıfta- yanlış yapınca da tepki vermezler.  Bu olayın amacı da biz konuyu nasıl anladık diye test amaçlıdır. Eğer anlamadıysak hangi konuda zayıfız ve hangi konuyu geliştirmemiz gerekir onu anlarız. Anlamadığımız konuları pekiştirmek amacıyla yapılan bir sitedir.

 

Resimde gördüğünüz gibi herkesin cevaplarını kağıt üzerinden ne şekilse ona göre tutmaları gerek. mesela cevap şıkkı dikeye bakıyorsa dikey tutup öğretmene göstermesi gerekiyor. 

Plickers güzel bir site bize yararları oluyor. Bizim o konuyu ne kadar iyi anlayıp anlamadığımız gösteriyor. Bazı arkadaşlarımız Plickers’ı çok seviyor bazı arkadaşlarımız ise Plickers’ı sevmiyor çünkü Plickers’ın  zor bir yanı da var o da telefonun cevaplarımızı okumasını beklemek eğer telefon okumaz ise sayılmaz. 

Tagul nedir? 

Tagul bir kelime bulutu sitesidir. Biz bunu bilgisayar dersinde bir kereliğine kullanmıştık. Bu sitenin amacı kelimelerin güzel ve hafızada kalıcı bir hale gelmesi. Biz bu siteyi dosya uzantıları için kullandık. Biz sadece bilgisayar dersi için kullanmıştık.

Tagul güzel ama onda öğretici bir şey yok. Bu sitenin amacı kelime bulutu yapmak. Güzel bir dekor yapmak istiyorsanız bu site güzeldir. Ben bu sitede ‘Agos Öğrencilerle’ için bir çalışma yapmıştım.  

Kahoot nedir?

Kahoot bilgisayar üzerinden oynanan, bir oyun gibi bir sitedir. Bu sitede öğretmenin ya da soruları hazırlayan kişinin bilgisayarı üzerinden sorular gözükür ve doğru cevap ne ise ona göre ona göre işaretler gelir.

Kahoot aslında güzel bir site ve bize az da olsa yararı oluyor. Kahoot’u matematik ve İngilizcede kullanırız. Bu sitenin amacı bizi test etmek. 

Sitelere ulaşmak için: 

https://kahoot.it/#/

https://www.plickers.com

https://tagul.com/