Levent Pişkin serbest

İki gün önce gözaltına alınan avukat ve LGBTİ aktivisti Levent Pişkin adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Pişkin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İki gündür gözaltında olan avukat ve insan hakları aktivisti Levent Pişkin, ifadesinin ardından adli kontrol talebi ile mahkemeye sevk edildi. Pişkin hakkında tutuklama talebi istenmedi, serbest bırakıldı. 

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatlığını üstlenen Pişkin, 14 Kasım’da sabaha karşı saat 5.00’da İstanbul’da evine düzenlenen baskınla gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınmadan önce Takvim, Sabah, Ulusal Kanal gibi yerlerde yayınlanan bir haberde, Pişkin'in Demirtaş'ın mesajlarını propaganda için kullanılması için Almanya'da bir dergiye vereceği iddia edilmişti.

Avukat Pişkin, hakkındaki soruşturma Bursa’da başlatıldığı için dün Bursa’ya götürülmüştü. 

bianet’ten Çiçek Tahaoğlu’na konuşan Pişkin’in avukatı Rozerin Seda Kip,  mniyet ifadesinde Pişkin'e HDP Eşbaşkanı Demirtaş’ın avukatlığını yapması ve HDP’li olması üzerine sorular sorulduğunu aktarmıştı. 

Kip, gözaltına alınma sebebinin “yabancı basına Türkiye’yi kötüleyen ‘bilgi sızdırmak” gibi gerekçelerle açıklandığını söyledi.



Yazar Hakkında