Star yazarından Akit'e Bayramoğlu tepkisi

Akit gazetesinin kirli karalama kampanyalarından birine hedef olan Ali Bayramoğlu'na Star yazarı Mehmet Ocaktan'dan da destek geldi. Akit'in Bayramoğlu'nu hem Ermeni olmakla hem de Ermeni propagandası yapmakla 'suçladığı' kampanyayı, 'Ali Bayramoğlu’nu hedef gösteren gazeteci kılıklı haysiyet cellâtları' sözleriyle eleştiren Ocaktan 'Böylesine haysiyetsizce ve süfli bir iftira olabilir mi?' diye sordu.

İşte Mehmet Ocaktan'ın Star gazetesinde bugün yayınlanan köşe yazısındaki ilgili bölüm:

İnsanların haysiyetleriyle oynamayı, bir meziyet olarak kabul ettikleri için, bir sabah kalkarlar ve hedef olarak seçtikleri bir kişiyi, yazarı, aydını ya da siyasetçiyi ağızlarından köpükler saçarak sitelerinde infaz ederler. Geçtiğimiz hafta Habervaktim adlı sitenin, Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu’nu hedef alan çirkin saldırısı bunun en önemli örneğidir.

İnternet sitesinin kullandığı çirkin ifadeleri buraya alıntılarken bir gazeteci olarak utanıyorum ama, galiba ibret için almakta yarar var.

“Yazar Ali Bayramoğlu’nun gerçek kimliğini gizlemeye çalışan bir “kripto” olduğu ileri sürülüyor.

Bayramoğlu’nun aslen Ermeni kökenli olduğu ancak çok yakın dostları dışında kimseyle gerçek kimliğini paylaşmadığı iddia ediliyor.”

Böylesine haysiyetsizce ve süfli bir iftira olabilir mi?

Bu haberi yazan hem kişilik haklarına saldırıyor, hem de açıktan hedef göstererek nefret suçu işliyor. Tıpkı, Hrant Dink cinayetini gerçekleştiren zihniyet ve takipçileri gibi...

Deniyor ki, bu durumu sadece yakın dostlarıyla paylaşmış. Ben de Ali Bayramoğlu’nun yakın bir dostu olduğuma göre, demek ki bana da söylemiş. Bu haysiyet cellâtlığını yapan gazeteci, muhtemelen bir dahaki sefere benim ve başkalarının da Ermeni olduğunu söyleyerek birilerine hedef gösterecek.

Ayrıca, bu nasıl faşist bir zihniyettir ki, Kürt ve Ermeni olmayı bir hakaret aracı olarak kullanabiliyor.

Allah’ın eşrefi mahlûkat olarak yarattığı bir insanın, bir başkasını hedef göstererek, vurulmasını, yok edilmesini istemesi nasıl bir esfeli safilin durumudur doğrusu anlamak mümkün değil.

 

Kategoriler

Güncel Basın