Erdoğan'ın referandum konuşmasında 'idam' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan referandum sonrası yaptığı konuşmada, "idam konusunu Başbakan ve Bahçeli ile konuşacağım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sivil Siyaset Eliyle Yönetim Sistemimizi Değiştiriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan referandum sonrası Tarabya'daki Huber Köşkü'nde konuştu.

Resmi olmayan sonuçlara göre, yaklaşık 25 milyon 'evet' oyuyla ve 1 milyon 300 bin farkla anayasa değişikliğinin kabul edildiğini söyledi.

Konuşmadan satırbaşları şöyle:  

"Bu karar sıradan bir olay değildir. Çok ciddi bir yönetim sistemi üzerindeki değişim, dönüşüm kararının verildiği gündür bugün. 

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin milletimiz tarafından kabul gördüğünü ifade etmesi bakımından bizim için ayrıca değerlidir. 16 Nisan, 'evet' veya 'hayır' diyen herkesin, 80 milyon nüfusu, 81 vilayeti, 780 bin kilometrekare toprağıyla tüm Türkiye'nin zaferidir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da bu zaferin önemli bir parçasıdır.”

"Hükümet sistemiyle ilgili değişiklikler 3 Kasım 2019’da yapılması planlanan seçimlerle yürürlüğe girecektir"

"Şimdi bazı televizyonlarda filan aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış ya, bu neticeyi küçümsemeye gayret edenler var. Boşuna uğraşmayın. Atı alan Üsküdar’ı geçti, haberiniz yok." 

"Türkiye 200 yıllık kadim bir tartışma konusu olan konuda tarihi bir karar vermiştir"

“Pek çok iş var önümüzde. Bu tarihte milletimizin karşısına çok güçlü bir hazırlıkla çıkması gerekiyor. Sadece sloganlarla, belirli değerlerin istismarıyla yönetimi üstlenmek mümkün değildir.”

“Yapacağımız çok şey var bu ülkede.  Yapacağımız ilk iş… (İdam isteriz sesleri) Hemen bu konuyu Başbakan ve Bahçeli ile konuşacağım. Zaten sayın Bahçeli ben desteklerim dedi, sayın Yıldırım da aynı şekilde. Kılıçdaroğlu da destekleyeceğini söylemişti. Eğer gerçekten önüme gelirse ben bunu onaylarım. Desteklemedi, o zaman yapacağımız şey ne? Bir halk oylaması da onun için yaparız.”

Kategoriler

Güncel Gündem


Yazar Hakkında