AK Parti Gürpınar ilçe başkanı kaçırıldı

AK Parti Van İl Başkanlığı, Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış'ın, 2 Temmuz günü akşam saatlerinde silahlı 2 kişi tarafından kaçırıldığı belirtildi.

AK Parti Van İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, ilçe başkanı Tanış'ın (46) ve ailesinin kimseyle bir husumetinin olmadığı bildirilerek, kaçırma olayının tamamen siyasi olduğu ifade edildi.

Van Barosu, İnsan Hakları Derneği Van Şubesi ile Mazlumder tarafından yapılan açıklamada, önceki gün kaçırılan AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış’ın en kısa sürede ailesine sağ salim kavuşmasının temenni edildiği belirtildi.

Yapılan ortak açıklamada, 2 Temmuz günü saat 20.30 sularında Hafıziye Mahallesi Serhat 1. Sokak'taki evine giden AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış’ın kimliği belirsiz 2 kişi tarafından alıkonulduğu belirtildi. Açıklamada, “Basında çıkan haberlere göre, kendisinin HPG gerillaları tarafından alıkonulduğu belirtilmiştir. Bunun üzerine ailesi çağrıcı kurumlara başvurarak yardım talebinde bulunmuştur. Bu olay ailesi, yakınları ve çevresi tarafından büyük bir üzüntü ve endişeye sebebiyet vermiştir. Endişe, acı ve travmalarla yoğrulmuş bir coğrafyanın insanları olarak yeni endişe ve acıların yaşanmaması, yaşam hakkının kutsallığı ve dokunulmazlığı adına bu eylemi gerçekleştirenlere ortak çağrımız, alıkonulan kişinin en kısa sürede ailesine sağ salim olarak kavuşmasıdır. İnsanların, dil, din, ırk, cinsiyet, ideoloji ve siyasi görüş farklılıklarından dolayı sahip oldukları temel insan hakları ellerinden alınamaz. Bu temel insan hakkına binaen bizler bu çağrı metninin çağrıcıları olarak kolluk kuvvetlerine de o bölgede eğer yapılıyorsa operasyonların alıkonulan şahsın hayatının riske girmemesi için durdurulmasını talep ediyoruz. En kısa sürede bu çağrının olumlu cevaplanmasını, ailesinin endişeli bekleyişinin bitmesini diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

AK Parti Van İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, Van'daki KCK operasyonlarının ardından düzenlenen mitinglerde, 'AK Parti'lileri sokakta gezdirmeyeceğiz, nefes aldırmayacağız' gibi ifadelerin kullanıldığı iddia edildi.