Agos'ta bu hafta

Agos'un 23 Haziran tarihli sayısından öne çıkan haberler, söyleşiler, yorumlar...

AGOS’UN SADECE OKURU DEĞİL, DESTEKÇİSİ OLUN

E-GAZETEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN


* Şaşkın Sarkaç

Mehmet Said Aydın'dan 'Define Tefrikası' – dördüncü bölüm.

*Okullarda mezuniyet heyecanı

Okullarının mezuniyet törenleri devam ediyor. Esayan, Karagözyan ve Sahakyan Nunyan okulların sekizinci sınıf öğrencileri, düzenlenen törenlerle diplomalarını aldılar.

* ‘Anadilimizi kaybedersek geriye kalanın hiçbir değeri olmaz’

Batı Ermenicesi alanında yaptığı çalışmalarla bilinen, Erivan Devlet Üniversitesi öğretim üyelerinden Hagop Çolakyan bir dizi seminer vermek üzere İstanbul’a geldi. Çolakyan Türkiye Ermeni okullarında Ermenice öğretmenliği yapan öğretmenlerle biraraya geldi ve Ermenice dilinin öğretilmesinde yaşanan sorunlar ve çözüm yolları konusunda sunumlar yaptı. Çolakyan, Pakrat Estukyan’ın sorularını yanıtladı. 

*Galata Rum İlkokulu’nda bir Ütopya

Kirkor Sahakoğlu’nun ‘Ütopya’ adlı ikinci kişisel sergisi, Galata Rum İlkokulu’nda izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor. Sahakoğlu’yla önümüzdeki aylarda Atina’ya taşınacak olan sergi ve sanat pratiği üzerine konuştuk.

*Çeviri Atölyesi:  Barış yolunda edebiyat köprüsü

1-7 Haziran tarihlerinde Ermenistan’ın Dilican şehrinde gerçekleşen edebi çeviri atölyesi kapsamında çağdaş Türk yazarlarından Birgül Oğuz’un ‘Hah’ kitabı Doğu Ermenicesi’ne kazandırıldı. Yazarın da katılımıyla gerçekleşen çeviri atölyesine yedi çevirmen seçildi. 

Kategoriler

Güncel