Başbakan Erdoğan HAS Parti'yi AK Parti'ye katılmaya davet etti

Başbakan Erdoğan, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'la bir araya geldi. 11:00'de planlanan görüşme, 11.20'de başladı. Görüşme sonrası açıklama yapan Kurtulmuş, Başbakan'dan bütünleşme için davet aldığını söyledi. Erdoğan ve Numan Kurtulmuş'un görüşmesi devam ederken Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Başbakanlık Resmi Konut'a geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'la bir araya geldi. Uzun süredir AK Parti'ye katılacağı yönündeki haberler kamuoyunu meşgul eden Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'la Başbakanlık Resmi Konutu'nda biraraya geldi.

Görüşme saat 11.20'de başladı. Yaklaşık bir saat 15 dakika süren görüşme sonrası açıklama yapan Numan Kurtulmuş, Başbakan'dan Has Parti ile AK Parti'nin bütünleşmesi için davet aldığını söyledi. Kurtulmuş, 'Sayın Başbakanımızın bizim HAS Parti ile AK Parti'nin bütünleşmesi konusundaki tekliflerini, davetini bugün aldık. Bu daveti değerlendireceğiz. Yeni Türkiye'nin inşası için bir birleşme imkanı olabilir mi müzakere edeceğiz, sonucunu kamuoyuyla paylaşacağız' dedi.

Başbakanlık resmi konutunda hareketli dakikalar   

Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'la görüşmesi öncesinde Başbakanlık Resmi Konutu'nda haraketli anlar yaşandı.Erdoğan'ın konuta gelişinden kısa bir süre önce içinde 4 kişi bulunan bir cip, Resmi Konut'un giriş kapısına gelerek içeri girmek istedi. Başbakanlık korumaları telaşla cip sürücüsünün yanına gelerek, aracını çekmesini istedi. Cipte bulunanlar Fatih Medresesi'nden geldiklerini ve Başbakan'a davetiye vermek istediklerini söyledi. Korumaların uyarısı üzerine cip konutun önünden uzaklaştırıldı. Cipte bulunanlar davetiyeyi korumalara verdikten sonra konutun önünden ayrıldı.

Hakan Fidan ve İsmet Yılmaz da konuttaydı

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın Kurtulmuş ile görüşmesi devam ederken, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Başbakanlık Resmi Konutu'na geldi. 

Kategoriler

Güncel Gündem