Dink savcısı Ergenekon'a da bakacak

Özel yetkilerinin kaldırılmasının ardından Terörle Mücadele'de görevlendirilen Dink soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, Ergenekon soruşturmalarına bakacak. Savcı Akkaş, ayrıca Ergenekon kapsamında yürütülen Darbe Günlükleri, Üzeyir Garih ve Sabancı Cinayetleri soruşturmalarını da yürütecek.

3. Yargı paketi kapsamında kamuoyu gündemindeki birçok davanın hakim ve savcıları görev değiştirirken, Dink soruşturmasını yürüten savcı Muammer Akkaş’a Ergenekon davasıyla birlikte birçok önemli davanın sorumluluğu verildi.

Özel yetkileri kaldırılan Başsavcı Vekili Fikret Seçen ise genel soruşturmalardan sorumlu başsavcı vekilli oldu. Seçen, Terörle Mücadele soruşturmaları dışındaki soruşturmalardan sorumlu olacak.

Mit soruşturmasını yürüten savcılar, duruşma savcısı oldu

MİT soruşturmasını başlatan savcılardan Bilal Bayraktar İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Sadrettin Sarıkaya ise İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcısı olarak görev yapacak. Daha sonradan MİT soruşturmasına dahil edilen Savcı İsmail Işık da 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcısı olacak. Hrant Dink davasında mahkemenin kararına 'Örgüt var' gerekçesiyle itiraz eden savcı Hikmet Usta ise İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcısı olarak görevlendirildi. Balyoz soruşturmasını yürüten savcı Hüseyin Ayar, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma savcılığına görevlendirildi. Dink cinayeti kapsamında bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatan ancak 3. Yargı Paketi ile özel yetkisi kaldırılan Savcı Mustafa Çavuşoğlu ise Bilişim Suçları'na bakacak.

(Habertürk)