'Kolsuz Agop' teşekkür mesajlarıyla uğurlanıyor

Türkiye'nin ve Türkiyeli Ermeni toplumunun yetiştirdiği en önemli cilt uzmanlarından Profesör Agop Kotoğyan hayatını kaybetti. Tek kolu olmadığı için "Kolsuz Agop" lakabıyla tanınan profesör, 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.


Profesör Agop Kotoğyan'ın öldüğünü CHP Milletvekili Selina Doğan, kişisel Twitter hesabından duyurdu. Doğan, "Ülkemizin yetiştirdiği en kıymetli dermatologlardan biri olan Prof. Dr. Agop Kotoğyan’ı nam-ı diğer 'Kolsuz Agop’u' kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Asdvads hokin lusavore. Toprağı bol olsun" diye yazdı.

1939 yılında  İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Cerrahpaşa’daki hastanesinde doğan Kotoğyan gençlik yıllarında gümüş ateylesinde çalışırken kolunu pres makinesine kaptırmıştı.  Getronagan Lisesi'ni bitirdikten sonra 1957’de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanmıştı.  1967’de uzman olan Kotoğyan. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde başasistan olarak çalışırken Ekim 1969’da Almanya’ya gitmiş, Hamburg Saar Üniversitesi Dermatoloji Kliniği’nde ünlü dermatolog Prof. Dr. Nödl’ün yanında çalışmaya başlamıştı. 

1972’de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne geri döndükten bir yıl sonra doçentlik sınavını vermiş, 1979’da ise, ‘Akne Vulgaris Vak’alarında İmmunolojik Araştırmalar’ başlıklı teziyle profesör kadrosuna atanmıştı. Kotoğyan doktorluk yaptığı yıllar boyunca çok sayıda hastayı iyileştirmiş, ünü Türkiye çapına yayılmış, sevilen bir doktor olmuştu. Kotoğyan'ın ölüm haberinin duyulmasının ardından sosyal medya başsağlığı mesajlarıyla doldu. Twitter'da #kolsuzagop hashtagiyle açılan sayfaya çok sayıda seveni mesaj yazdı, ünlü doktora hem rahmet dilendi, hem anılar paylaşıldı hem de teşekkür edildi. Twitter'a mesaj yazan çok sayıda kişi arasında Ümit Nazlı Boyner, Gülsin Onay, Ahmet. K. Han, Şelale Kadak gibi isimler de yer aldı. Biz de Agos gazetesi olarak Kotoğyan'ın ailesine başsağlığı diliyor, tüm hizmetleri için teşekkür ediyoruz.