Ermenistanlı Milletvekili Aragats, Van Belediyesini Ziyaret Etti

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Ermenistan Parlamentosu üyesi ve Gelişen Ermenistan Partisi Milletvekili Akhoyan Aragats ve iş adamı Osman Kavala ile birlikte Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi'ye ziyarette bulundu.


BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Ermenistan Parlamentosu üyesi ve (Parkavac Hayastan) Müreffeh Ermenistan Partisi Milletvekili Akhoyan Aragats ve iş adamı Osman Kavala ile birlikte Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi'ye ziyarette bulundu.

Ziyaret sırasında Milletvekili Aragats, Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın tutuklanmasından dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, çok üzüldüklerini belirtti. Aragats, 'Gözaltı sürecini hep takip ettik ama tutuklandı. Bu karar beni ve tüm Ermenistan halkını çok üzdü. Deprem öncesi de buradaydık, Bekir Kaya ile ilişkilerimiz vardı. Ermenistan halkı Başkan Bekir Kaya'yı yakından Tanır ve bilir. Verilen karar hepimizi çok derinden üzmüştür' dedi.

Belediye Başkanı Bekir Kaya ile Ermenistan halkıyla iyi bir dostluklarının olduğunu söyleyen Aragats, 'Bekir Başkanı Ermenistan da yapacağımız bir festival için davet etmiştik ve sayın Kaya davetimizi kabul etmişti. Eğer yaşananlar olmasıydı Bekir Başkan festivalimize katılacaktı ama ne yazık Bekir Kaya'yı tutukladılar' diye konuştu.

Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi de yapılan ziyaretten mutluluk duyduğunu belirterek, Ermenistan halkı ile olan kardeşlik köprülerinin güçlenmesi için daha çok diyalog kuracaklarını aktardı.

Erciş'ten Abi'ye ziyaret

Bu arada, Erçiş Sanayi Ticaret Odası Başkanı Abdulkadir Aslan, Erçiş Berberler ve Kahveciler Odası Başkanı Muhittin Aydemir ve yönetim kurulu üyeleri de Van Belediye Başkanı Sabri Abi'yi makamında ziyaret etti. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'ya yapılan haksızlığın ve hukuksuzluğun tüm Van'a yapıldığını söyleyen Abi, Kaya'nın tüm zamanını Van'ın yararına ve gelişmesine harcayan bir insan olduğunu söyledi. Kaya'nın seçildiği günden son gününe kadar hiçbir zaman ayrım yapmadan, kenttin gerekli tüm noktalarında çalışmalar yaptığını hatırlatan Abi kendilerine verilen emanette en güzel şekilde bakacaklarını aktardı. Abi son olarak seçildikleri günden bu güne kadar asla ayrımcılık yapmadıklarını ve bundan sonrada yapmayacaklarını belirterek bu tavrın ve duruşun bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Erçiş Sanayi ve Tiçaret Odası Başkanı Abdulkadir Aslan da büyük bir deprem yaşamış ve daha yaralarını sarmamış bir kenttin belediye başkanına böyle bir cezanın verilmemesi gerektiğini belirterek, 'Olanlar bizleri gerçekten çok üzdü. Bizler Bekir başkanın çalışmalarını beğeni ile takip ediyorduk ve Bekir Başkan'a oy vermemiş insanlarında ne kadar memnun olduklarını görüyorduk. Halka sorduğumuz zamanlarda oldu ve ne kadar memnun olduklarına her zaman şahit olduk' dedi.

Daha sonra konuşan Berberler ve Kahveciler Odası Başkanı Mühittin Aydemir ise Bekir Kaya'nın tutuklanmasının kendilerini çok üzdüğünü söyleyerek temennilerinin en kısa zamanda Kaya'nın bırakılması olduğunu söyledi.