Dink davası için adalet taleplerini Gül’e iletecekler

Hrant Dink cinayetinin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen henüz somut bir sonuç alınamamasından rahatsız olan 'Adalet Talebimiz Var İmza İnsiyatifi' Cumhurbaşkanı Gül’ü ziyaret edecek. Adalet Talebimiz Var İmza İnisiyatifi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bugün saat 16.00’da Tarabya Köşkü’nde cinayetin aydınlatılmasına dair somut adımlar atılmasını talep edecekler.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada ‘Adalet Talebimiz Var İmza İnisiyatifi’ sözcüsü Ömer Faruk Gergerlioğlu geride kalan süre içerisinde sadece tetikçilerin yargılandığını belirterek, Devlet Denetleme Kurulu’nun cinayete ilişkin hazırladığı raporuna dair yargının gereken adımları atmadığını belirtti.

DDK’nın hazırlamış olduğu raporun cinayetin aydınlatılmasına dair önemini vurgulayan Gergerlioğlu; “Bu davanın böyle bitmesi adeta bir hukuk cinayetidir. O tarihten itibaren ne idari makamlardan ne de yargıdan bir hareket görmüyoruz. Hiçbir hareket yok. Yeniden bir idari soruşturmanın başlatılması, yeniden bir yargı süreci gerekiyordu. Bunun yapılmaması için hiçbir neden yok.” şeklinde konuştu.

16.00’da Tarabya Köşkü’nde yapılacak görüşmeye Adalet Talebimiz Var İmza İnisiyatifi çağırıcılarından Cemal Uşşak (Gazeteciler ve yazarlar vakfı Başkan yardımcısı),Yıldız Ramazanoğlu (Araştırmacı, Yazar), Hilal Kaplan (Yeni Şafak gazetesi köşe yazarı), Ömer Faruk Gergerlioğlu (MAZLUMDER eski Genel Başkanı, Milat gazetesi köşe yazarı) katılacaktır. Görüşme sonrasında ise basın açıklması yapılması bekleniyor.

Adalet Talebimiz Var İmza İnsiyatifi Çağırıcıları ;

Ömer Faruk Gergerlioğlu, Yıldız Ramazanoğlu, Cemal Uşşak, Cevat Özkaya, Rıdvan Kaya, Hidayet Şefkatli Tuksal, Ahmet Faruk Ünsal, Üstün Bol, Nevzat Çiçek, Mehmet Bekaroğlu, Abdurrahman Dilipak, Ufuk Çoşkun, Fatma Bostan Ünsal, Yılmaz Ensaroğlu, Taner Ayaz, Betul Ayaz, Emrullah Beytar, Cihan Aktaş, Gülcan Tezcan, Cahit Koytak, Adnan İnanç, Neslihan Akbulut, Hilal Kaplan, Fadime Özkan, Özlem Albayrak, Burhan Kavuncu, Bülent Şahin Erdeğer, Yasin Aktay, Ramazan Kayan, Hüseyin Hatemi, Kezban Hatemi, Nureddin Şirin. (HG)

 

 

 

 

 

Kategoriler

Güncel Dink Davası