İran Dışişleri Bakanı Salihi Ankara'ya geliyor

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'nin bugün Ankara'ya gelerek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ikili temaslarda bulunacağı bildirildi. Görüşmede bölgesel konular ve Suriye'de yaşanan son gelişmelerin değerlendirilmesi bekleniyor. Salihi, Suriye'de kaçırılan İranlı 48 hacının serbest kalmaları için Davutoğlu'nun devreye girmesini isteyecek.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'nin bugün Türkiye'ye gelerek bazı temaslarda bulunacağı belirtildi. Ortadoğu'da, özellikle Suriye'de yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere Ankara'ya gelecek olan Salihi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ikili temaslarda bulunacak.

Öğle saatlerinde Ankara'da olması beklenen Salihi'nin, ayrıca Suriye'de kaçırılan İranlı 48 hacının serbest kalmaları için Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun devreye girmesini isteyeceği kaydedildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Salihi, Ankara’da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşecek. Görüşmede, bölgesel konular ve Suriye’nin ele alınması bekleniyor. İranlı 48 hacı geçtiğimiz gün Suriye’de kaçırılmıştı. İran, hacıların serbest bırakılması için Türkiye’den yardım talep etmişti.

Muhalifler: 'Hacılar İran Devrim Muhafızları üyesi'

İranlı diplomatlar ve Suriye devlet televizyonunun aktardığına göre, hacı oldukları söylenen İranlılar Şam'da Seyyide Zeynep Türbesi'ni ziyaret ederken ''silahlı gruplar'' tarafından kaçırıldı.

Öte yandan kaçırılanların hacı olup olmadığı konusunda Suriye muhalefetinin ortaya attığı şüpheler var. El Arabiya televizyonunun aktardığına göre Esad karşıtları, 48 İranlıdan bazılarının İran'ın elit gücü Devrim Muhafızları'nın üyesi olduğunu söylüyor.