PKK Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılacağını duyurdu

PKK, kaçırdığı CHP milltetvekili Hüseyin Aygün'ün kısa süre içinde serbest bırakılacağını açıkladı. PKK tarafından yapılan açıklamada Aygün'ün siyasi tutumuna dair 'halkımızdan gelen yoğun şikayetler göz önünde bulundurularak göz altına alınmıştır' ifadeleri yer alırken, 'Gerekli idari ve hukuki işlemlerin tamamlanmasının ardından Hüseyin Aygün kısa bir süre içerisinde serbest bırakılacaktır.”

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kısa bir süre sonra serbest bırakılacağı bildirildi.

PKK tarafından yapılan açıklamada, Hüseyin Aygün'ün siyasi tavrı dolayısıyla yapılan 'yoğun şikayetler' üzerine 'gözaltına' alındığı belirtildi. Örgüt 'gerekli idari ve hukuki işlemlerin tamamlanmasının ardından' Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılacağını duyurdu.

Hüseyin Aygün'ün Türkiye'de devletin 'Dersim'e ve Dersim halkına' yönelik yürüttüğü politikalara ve ayrıca 'Dersim'de geliştirilmek istenen barajlara' dikkat çekmek ve kendisinin bu politikaların hizmetine girmemesi gerekliliğini hatırlatmak amacıyla gözaltına alındığını belirten terörist örgüt, 'Gerekli idari ve hukuki işlemlerin tamamlanması ardından Hüseyin Aygün kısa bir süre içerisinde serbest bırakılacaktır' dedi.

Fırat Haber Ajansı'nda yer alan PKK'nın açıklaması şöyle:

 “12 Ağustos günü Dersim-Ovacık yolu üzerinde HPG dersim eyaleti güçleri tarafından CHP milletvekili Hüseyin Aygün gözaltına alınmıştır.

Hüseyin Aygün, Kürdistan halkına ve gerillaya yönelik devletin özel savaş politikalarının bir yürütücüsü olduğu yönlü halkımızdan gelen yoğun şikayetler göz önünde bulundurularak; sömürgeci Türk devletinin Dersim’e ve Dersim halkımıza yönelik yürüttüğü özel savaşa, asimilasyoncu ve parçalayıcı politikalara, yine Dersim’de geliştirilmek istenen barajlara dikkat çekmek ve Hüseyin Aygün’ün bu kirli politikaların hizmetine girmemesi gerekliliğini hatırlatmak amacıyla göz altına alınmıştır. Gerekli idari ve hukuki işlemlerin tamamlanmasının ardından Hüseyin Aygün kısa bir süre içerisinde serbest bırakılacaktır.”