İmamoğlu: İstanbul'un kaderiyle oynamayın

İstanbul'da 31 ilçede oyların yeniden sayılması talebi Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedilen AKP, "olağanüstü itiraz" yolunu kullanarak İstanbul'da seçimin yenilenmesi talebinde bulunacağını açıkladı. CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ise "İstanbul'un kaderiyle oynamayın, suçlu arayanlar aynaya baksınlar" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) dün gece AKP'nin İstanbul'da 31 ilçede oyların yeniden sayılması talebini reddederken, İstanbul'da 21 ilçede 51 sandıkta oyların tekrar sayılmasına karar verdi. 

YSK kararına ilişkin bugün bir basın toplantısı düzenleyen AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz sadece Büyükçekmece'de değil İstanbul'un her yerinde organize usulsüzlükler yapıldığını öne sürdü. 

"Yasa gereği partiler olağanüstü itiraz yolunu kullanabilir, biz de bu yolu kullanarak, seçimin sonucunu net etkileyecek olaylar ve haller var diyeceğiz" diyen Yavuz, "Onun için bu yolu kullanıyoruz ve İstanbul'da seçimin yenilenmesini istiyoruz diyeceğiz" açıklamasında bulundu. Yavuz dün yaptığı açıklamada da Büyükçekmece'ye il ve ilçe dışından taşınan kişilerin ikamet adresi olarak anaokulu, TIR garajı, boş arsalar, inşaatların gösterildiğini söylemişti. 

Son kararı YSK'nın vereceğini belirten Yavuz, "Ama YSK olağanüstü itirazımızı reddederse şaibe de ortadan kalkmamış olur. Beş yıl boyunca bu şaibe konuşulur, buna kimsenin müsaade etmemesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Bu açıklamaların ardından CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu da basın toplantısı düzenledi. 

İmamoğlu şunları söyledi:
"16 milyon insana hizmet edeceğiz diyoruz. Yeni döneme bir an önce başlayalım diyoruz. Anlıyorum rakibimizin adına bu süreci yönetenler AK Parti içerisinde süreci yönetenlerin ve acaba koltuğum ne olacak diyenleri de anlıyorum. Uluslararası platformda itibarımızı zedeliyorlar. Başarısız olduğunuzu anlıyoruz, yarın birbirinizi teselli edersiniz ama İstanbul'un kaderiyle oynamayın. İstanbul'a kaybettirilen zamanın bedeli ağır olur. Kişiler gelir geçer, kurumlar kalır. Kişilerin şahsi bekalarının hiçbir önemi yoktur. . İstanbul'da hizmet döneminin başlatılmasını istiyorum. YSK'nın süreci en hızlı bir şekilde sonlandıracağını ümit ediyorum."

İmamoğlu gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:
"Niçin suçluyu ararken aynaya bakmıyorlar anlamış değilim. Aynaya baksınlar kendileri hakkında suç duyurusunda bulunsunlar. Benim aklımın ucuna bile gelmeyecek hususlarda tespit etme konusunda başarıları var. Biz olaya sadece şöyle bakarız; Vatandaşımız gelmiştir, oyunu atmıştır bunlar da tutanağa geçirilmiştir.  Akıl tutulması yaşamasınlar. Bu seçimi sadece biz takip etmiyoruz bütün dünya takip ediyor. 145 yıldır biz demokrasi için mücadele ediyoruz, çok büyük hataları memleket kaldıramaz. Ben aklı selim insanları göreve çağırıyorum. İşin suyunu çıkarmasınlar, bu seçimin sonucu belli. Seçimin sonucunu sokak da kabul etmiş durumda. Maç yaparsınız mızıkçı rakibiniz vardır ya, yani bu saat itibariyle VAR sistemi kabul etti, hakem golü verdi, her iki takımın taraftarı da kabul etti ortada bir iki tane oyuncu mızıkçılık yapıyor" 

İmamoğlu seçim yenileme tartışmalarını ise şu sözlerle değerlendirdi:
"Bazı şeyleri anlayamıyorum, o zaman her iki ayda biz seçim yapalım. Beş senede yedi seçim oldu, çocuklar bile parti isimlerini biliyor. Bazı sözleri benim literatürümde yok, duymak da istemiyorum" (Reuters, Ajanslar)

Kategoriler

Güncel