Seferov'un affına Rusya da tepki gösterdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, baltalı katil Ramil Seferov'un Macaristan'dan iade edilmesinin ardından Azerbaycan’da “kahramanlar” gibi karşılanmasını ve affedilmesini kınadı. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Aliyev'in girişiminin bölgede tansiyonu düşürmeye yönelik çabaları baltalayacağı eleştirisi getirildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sözcüsü Alaksendr Lukaşeviç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Azerbaycan-Ermenistan arasında barış anlaşmasının sağlanabilmesi için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu'nun sürdürdüğü çalışmaların olumsuz etkilenebileceği uyarısı yaptı. Lukaşeviç, açıklamasında, 'Biz durumu üzüntü ile karşılıyoruz. Minsk grubu eş başkanlarının konuyu kısa sürede ele almasını bekliyoruz.' dedi.

“Mecbur kalırsak savaşırız”

Azerbaycan’ın 2004 yılında Macaristan’da bir Ermeni subayı baltayla katleden Azeri subay Ramil Seferov’u ülkeye iade edilir edilmez “kahramanlar” gibi karşılayarak affetmesi ve binbaşılığa terfi ettirmesi karşısında, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’dan ise sert bir açıklama daha geldi.

Daha önce Macaristan’la siyasi ve iktisadi tüm ilişkilerin askıya alındığını açıklayan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, “Savaş istemiyoruz ama mecbur kalırsak savaşır ve kazanırız. Katillerden korkmuyoruz, devlet başkanı korumasında olsalar bile” dedi. Ermenistan’ın iade yüzünden diplomatik ilişkisini kestiği Macar yönetimi de Azerbaycan büyükelçisini dışişlerine çağırarak protesto notası verdi.

Kategoriler

Güncel Ermenistan Gündem