Özgür Suriye Ordusu komutanı Gaziantep için Suriye'yi işaret etti

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Albay Malik el-Kürdi, İstanbul, Gaziantep gibi Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşanan şiddet olaylarında 'Suriye yönetiminin parmağı var' dedi. El-Kürdi, Suriye'nin misilleme işaretini çok önceden verdiğini kaydederek, Esad'ın, Suriye'nin kuzeyindeki Kürtler ile Araplar arasında çatışmalar çıkarmaya çalıştığını belirtti.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Albay Malik el-Kürdi, Türkiye'de son dönemde yaşanan şiddet olaylarından Suriye yönetiminin sorumlu olduğunu iddia etti.

Komutan Albay Kürdi, AA muhabirine Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

El-Kürdi, rejimin Suriye'nin kuzeyindeki Kürtler ile Araplar arasında çatışmalar çıkarmayı hedeflediğini, ve bu çatışmalı ortamın Esad'a bazı fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Esad misilleme işaretini önceden vermişti

Suriye yönetiminin, devrime destek veren ülkelere misillemede bulunacağının işaretini çok önceden verdiğini söyleyen Kürdi, 'İstanbul, Gaziantep gibi Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşanan terör olaylarında Suriye yönetiminin parmağı var. Suriye yönetiminin PKK ile olan güçlü ilişkisi uzun zamandır biliniyor' dedi.

Araplar ile Kürtler arasında çatışma çıkarmaya çalışıyor

Esed rejiminin Suriye'nin kuzeyindeki Araplar ile Kürtler arasında çatışmalar çıkarmayı hedeflediğini ifade eden el-Kürdi, 'Yönetim, özellikle PKK ile işbirliği yaparak, Suriye'nin kuzeydoğu bölgelerinde yaşayan Arap ve Kürtler arasında çatışma çıkarmayı hedefliyor. Taraflar arasında zaman zaman çıkan çatışmalar da Esed yönetimine hamle yapma imkanı sunuyor ve işini kolaylaştırıyor' diye konuştu.

ÖSO'nun askeri zaferi

Kürdi, Özgür Suriye Ordusu'nun askeri operasyonlarına ilişkin olarak, 'Askeri operasyonlarımız başarılı bir şekilde devam ediyor. ÖSO'nun morali, silah ihtiyacına rağmen oldukça yüksek. Şu anda yalnızca hafif silah kullanabiliyoruz' dedi.

Suriye ordusu için çemberin giderek daraldığını savunan Kürdi, 'ÖSO, Halep'in bir çok semtinde kontrolü sağlamaya başladı. Suriye nizami ordusu için hareket alanı kalmadı. Malzeme ve askeri ekipmanlarını uçaklar aracılığı ile sağlıyorlar. Bu da Suriye rejiminin yıkıldığının göstergesi. Halep'te zafer çok yakın' ifadelerini kullandı.

(Haber ve görsel kaynağı: AA)