Ermenistan'da ilk koronavirüs vakası, okullar bir hafta kapatıldı

Hemen hemen tüm dünyaya yayılan koronavirüs vakasına Ermenistan'da da rastlandı. 29 yaşındaki hastanın durumu iyi. Ülkede tüm eğitim kurumlarında eğitime bir hafta ara verildi.

28 Şubat'ta eşiyle birlikte İran'ın başkenti Tahran'dan Yerevan'a dönen Ermenistan vatandaşı olan bir kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi.

Virüs tespit edilen ve hastanede tedavi altına alınan 29 yaşındaki kişinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, hastanın temas ettiği herkesin tespit edilip karantina altına alındığını duyurdu. Bu çerçevede 30 kişi karantinaya alınmış durumda. 

İlerleyen saatlerde Paşinyan tüm eğitim kurumlarını bir hafta süre ile kapatıldığını duyurdu. Paşinyan "Ne olduğunu anlamamız için zamana ihtiyacımız var" dedi. Böylece okullar bahar tatilinden bir hafta önce kapanmış olacak. 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) küresel olarak vaka sayısının 87,000'i aşarken yaklaşık 3,000 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Virüsün ilk kez görüldüğü yerlerden biri de New York. Kentin yetkilileri  ilk konovirüs vakasını doğruladı. 

Kategoriler

Güncel