İtalya'da okullar ve üniversiteler eğitime ara verdi

İtalyan hükümeti, koronavirüs salgınını kontrol altına almak için ülke genelindeki okulları ve üniversiteleri Mart ayının ortasına kadar kapatmaya karar verdi.

Haber ANSA haber ajansında yer aldı.

Hükümet, 10 gün önce İtalya'nın kuzeyinde en kötü etkilenen bölgelerdeki okulları ve üniversiteleri kapattı ve salgının ortaya çıktığı bölgedeki kentleri karantinaya aldı. Ancak virüs yayıldı, en az 79 kişi hayatını kaybetti ve 2,500'den fazla kişiye bulaştı.

Güney Kore'de ise virüsün merkezi konumunda Deagu kentinde yüzlerce hastanın hastaneye yatmak için sırada beklediği belirtiliyor. Ülkede vaka sayısı 5.600'ü geçti, ölü sayası ise 32'ye ulaştı. 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) hızla yayılan koronavirüs salgınıyla mücadelede koruyucu sağlık ekipmanlarında küresel çapta arz eksikliği olduğunu ve ekipmanların fahiş fiyatlara satıldığı uyarısında bulundu.

Hayatını kaybedenlerin 77'ye ulaştığı ve salgının başladığı Çin dışından en çok ölümün görüldüğü ülkelerden biri olan İran'da, doktorlar ve hemşireler yeterli malzemeye ulaşamıyor. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) koronavirüs salgını nedeniyle okulları 4 hafta tatil ettiğini açıkladı.

WHO başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, doğrulanmış koronavirüs vakalarında hayatını kaybedenlerin oranının %3.4 olduğunu ancak virüsün yayılmasının kontrol altına alınabilir olduğunu söyledi. 

Ghebreyesus, "Özetlemek gerekirse, COVID-19 grip kadar etkin bir yayılım göstermiyor. Hasta olmayan insanlar tarafından bulaştırılmıyor. Gripten daha şiddetli bir hastalığa sebep oluyor, henüz buna karşı bir aşı ya da özel bir tedavi yok ancak (yayılması) kontrol altına alınabilir" dedi. 

WHO açıklamasına göre koronavirüs salgınının başlamasından bu yana, cerrahi maskelerin fiyatları altı katına çıkarken, N95 solunum cihazlarının maliyeti üç kat arttı ve koruyucu kıyafetlerin fiyatlarında da neredeyse iki kat artış görüldü. WHO, sağlık çalışanlarının her ay 89 milyon maskeye, 76 milyon eldivene ve 1.6 milyon koruyucu gözlüğe ihtiyacı olacağını öngörüyor.

Dünya çapında vaka sayısı yaklaşık 91,000'e ulaşırken, vakaların 80,000'den fazlası Çin'de görüldü. (Reuters)


Kategoriler

Güncel