Viyana'da terör eylemi: 3 kişi öldü, 15 yaralı var

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki saldırıda 3 kişi öldü, en az 15 kişi yaralandı.

Viyana polis şefi basın toplantısında, olayda iki erkek ve bir kadın olmak üzere 3 sivilin hayatını kaybettiğini; bilinen tek saldırganın ölü ele geçirildiğini açıkladı.

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, söz konusu silahlı saldırının IŞİD sempatizanı tarafından gerçekleştirildiğini söylemişti.
Avusturya polisi, aralarında bir polis memurunun da olduğu çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.

Avusturya makamlarının verdiği bilgiye uzun namlulu silah taşıyan saldırganlar 6 noktada polisle çatışmaya girdi. Bir saldırgan ölü ele geçirildi. 3 sivil  ve bir saldırgan öldü, çok sayıda  yaralı var.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, başkentteki saldırıya ilişkin, "Polisimiz bu iğrenç terör saldırısının faillerine karşı kararlı bir mücadele yürütüyor." ifadesini kullandı. 

Güvenlik yetkilileri, şehrin merkezindeki bir sinagogun yakınlarında meydana gelen olayda, altı noktadan ateş açıldığını belirtti.

Viyana'daki Yahudi cemaatinin başkanı Oskar Deutsch, çatışmanın şehrin ana sinagogunun bulunduğu sokakta gerçekleştiğini, ancak ibadethanenin hedef alınıp alınmadığının net olmadığını söyledi. Deutsch, sinagogun çatışmanın yaşandığı sırada kapalı olduğuun da kaydetti. 

Kategoriler

Dünya