Boğaziçi öğrencilerine destek gösterisine sert müdahale

İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla bu akşam TSİ 18.00'de Kadıköy Rıhtım'da düzenlenmesi planlanan protesto gösterisine polis sert şekilde müdahale etti. Polisin göstericilere göz yaşartıcı gaz, tazyikli su ve plastik mermi ile müdahale ettiği eylemde çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Boğaziçi Dayanışması'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Polis Kadıköy'ün her yerinde arkadaşlarımıza çok sert bir şekilde saldırıyor. Biz açıklamamızı yapmadan bir yere gitmiyoruz! Herkesi Kadıköy'e kayyumlara karşı demokrasi talebini yükseltmeye çağırıyoruz #AşağıBakmayacağız" ifadeleri yer aldı.

Polis müdahale öncesi planlanan eylemi Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını belirterek grubun dağılmasını istedi. Grubun gösteriyi gerçekleştirmek istemesi üzerine polis grubu şiddet kullanarak dağıtmaya çalıştı.

Emek ve Demokrasi Güçleri polis müdahalesine rağmen Kadıköy’de bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Siyasal bir iş haline, adeta bir görev haline getiren İçişleri Bakanlığı belediye başkanlıkları dahil ülkemizde kayyum politikasını uygulamaya devam ediyor. Bugün üniversitelerde rektör atamaları da seçilmişlere uygulanan kayyumun bir başka boyutu; çünkü burada seçime de müsaade ettirmiyor, seçim de yaptırmıyor” ifadeleri kullanıldı.

Eylem çağrısı yapan Emek Barış ve Demokrasi Güçleri "Kayyum rektöre direnen Boğaziçi hepimiziz. Baş eğmeyeceğiz, aşağı bakmayacağız" açıklaması yapmıştı.

(Ajanslar)

Kategoriler

Güncel