İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan serbest bırakıldı

Sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Öztürk Türkdoğan ve HDP'li bazı siyasetçiler gözaltına alındı. Türkdoğan akşam saatlerinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Kadın Meclisi Sözcüsü Zeyno Bayramoğlu, Parti Meclisi (PM) üyesi Ali Özkan, HDP Eskişehir İl Eşbaşkanı Şükriye Ercan, Hüseyin Gevher ve Betül Koca, HDP il yönetim kurulu üyesi Bedriye Irmak, Çankaya ilçe Eşbaşkanı Ramazan Karakoç, Mamak İlçe Eşbaşkanı Mustafa Uğur Akkaya, Mamak ilçe yöneticisi Laleş Ekmen gözaltına alındı.

İHD Genel Merkezi’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Eş Genel Başkanımız Öztürk Türkdoğan bu sabah gözaltına alındı. Gerekçesi hakkında henüz bilgimizin olmadığı bu operasyon insan hakları savunucularına yönelik baskının son ve açık bir örneğidir. Süreç hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz” denildi.

Sabah saatlerinde İstanbul'da düzenlenen operasyonda da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kağıthane ilçe eş başkanları ile Beşiktaş ilçe eş başkanının da aralarında olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Adana'da da PKK/KCK adına faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle 15 kişi gözaltına alındı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre yasa dışı gösteri ve yürüyüşlere katıldığı gerekçesiyle 8 şüpheli ile sosyal medya aracılığıyla terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle 7 kişinin yakalanması için operasyon düzenlendi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, akşam saatlerinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İHD'nin Twitter hesabından paylaşılan mesajda, “Bu sabah gözaltına alınan derneğimiz Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. İnsan hakları mücadelemiz devam edecektir” denildi.

(Ajanslar)

Kategoriler

Güncel