Peskov: Ermeni halkını seçiminden dolayı kutluyoruz

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sözcüsü Dmitry Peskov, Kremlin’in Ermenistan’daki seçim durumunu takip ettiğini ve halkın kararının, ülkenin sürdürülebilir bir kalkınmaya doğru ilerlemesine yardımcı olma kararını istediğini belirtti. ABD'den de kutlama mesajı geldi.

Peskov'un açıklamaları şöyle: 

“Ermenistan Merkez Seçim Komisyonu’nun bu seçimin yapıldığı bilgisini memnuniyetle karşılıyoruz. Elbette Paşinyan’ın partisinin güvenle kazandığını görüyoruz. Ermeni halkını seçimlerinden dolayı kutluyoruz."

Moskova’nın Ermenistan’daki seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdiği sorusuna yanıt veren Peskov, “Elbette, Ermeni halkının bu seçiminin, ülkenin şu anda karşı karşıya olduğu zorlukların aşılmasına, istikrarlı bir kalkınma çizgisine ulaşmasına yardımcı olmasını istiyoruz” diye konuştu. 

ABD de Ermenistan halkına tebriklerini sundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Biz AGİT/ Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı’nın gözlemci misyonunun seçimler hakkında olumlu açıklamasını takdirle karşılıyoruz”.

Ned Price Ermenistan’da gerçekleşen seçimlerde insan temel hakları ve özgürlüklerine saygı gösterildiği ve katılımcıların özgürce seçim kampanyası gerçekleştirebildiklerini belirtti.

Açıklamada oyları sayma süreci de çok olumlu olarak tanımlandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price’in sözlerine göre Ermenistan egemen, demokratik bir devlet olarak barış ve müreffeh geleceğe doğru ilerlemeye devam ediyor.

(Ermenistan Kamu Radyosu)

Kategoriler

Güncel