Peker'den sivil halkın silahlandırılmasına dair iddialar

Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suçlamalarda ve iddialarda bulunmaya devam ediyor. Peker, son olarak Soylu’nun koordinasyonunda sivil halkın silahlandırıldığını öne sürdü.

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle geçmişte hapis cezasına çarptırılan, son dönemde ise hakkında başlatılan soruşturma nedeniyle yurt dışına çıkan Sedat Peker,  Twitter hesabından 22 tweet süren bir paylaşımda bulundu.

Peker , ülkenin tehlike altında olması durumunda sivil direniş oluşturmak için halka silah dağıtılabileceğini, ancak bu yetkinin Özel Harp Dairesi'nde olduğunu ifade etti. Peker, Süleyman Soylu'nun koordinasyonunda olduğunu öne sürdüğü silah dağıtımındaki söz konusu silahların, ne Özel Harp ne de devletin herhangi bir başka biriminin envanterinde bulunduğunu belirtti.

Peker şu iddialarda bulundu:

"15 Temmuzun hemen akabinde ülke genelinde demokrasi nöbetleri tutulurken ağustosun ilk haftasında ekrem gökçekerden alınan, özyurtların bünyesinde olan Renault beyaz Fluence marka arabayla, Esenyurt cumhuriyet meydanının arkasında karanlık bir sokakta…(DAP hotelin arka tarafında) arabaya koyulan bir kasa kalaşnikof silah İstanbul Balat’a gitti. Ak Parti İstanbul gençlik kolları başkanı olan Taha Ayhan’ın yardımcısı olan Osman Tomakin’e teslim edildi (Osman Tomakin siyah Passat araçla silahları teslim almaya geldi)...Bu araç Ak Parti gençlik kolları il başkanına tahsisli bir araçtı, herhangi bir polis uygulamasına girmesin diye. Osman Tomakin şu anda Ak Parti İstanbul gençlik kolları başkanıdır. Silahların olduğu kasa Esenyurt’tan gece 23:30 gibi yola çıktı...Silahları getiren araçta Esenyurt Ak Parti gençlik kolları başkanı Abdülsebur Soğanlı,ve de 15 Temmuz gazisi İçişleri Bakanlığı personeli Ahmet Onay vardı.Bu kişiye Gazi olması dolayısıyla ben araba alıp hediye etmiştim.Kendisi sayın Cumhurbaşkanımızın da sevdiği bir isimdir...Silahlar Balat’ta Demir Kilise olarak bilinen Sveti Stefan Kilisesi’nin hizasındaki boş bir ara sokakta, gece 01:00 civarında siyah Passat’a yüklendi. O zamanki gençlik kolları başkanı Taha Ayhan şuanda İslam işbirliği teşkilatları gençlik kolları başkanlığını yapmaktadır..."

15 Temmuz darbe girişimi esnasında kalabalık bir grupla TRT binasına gelen dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun yanındaki kişilerin elinde bulunan kalaşnikofların da devlet envanterinde kayıtlı olmadığını savunan Peker, Soylu'ya "Senin cumhurbaşkanı olmanı planlayan arkandaki şaibeli organizasyonla 15 Temmuz sonrasında da bu silahları dağıtmaya neden devam ettiniz?" sorusunu yöneltti.

Peker'in iddialarında ismi geçen  Ahmet Onay, söz konusu tarihte AKP Gençlik Kolları Başkanı Abdülsebur Soğanlı ile birlikte araçta bulunduğu iddiasını doğruladı. Ancak Peker'in sözünü ettiği silahlar ve silah teslimatını görmediğini belirtti.

Ahmet Onay, "Sedat Peker'in twitlerinde ismi geçen kişilerle bir arada bulundum. Dönemin AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Taha Ayhan ve yanındaki kişilerle birlikte Balat’ta ki ismi geçen kilisenin yakınlarında bulundum. Abdülsebur Soğanlı ile birlikte gittim. Yanımızda da adını bilmediğim bir kişi daha vardı, (arabayı kullanan, beyaz Fluence) ancak o süreçte yaralarımın tam iyileşmemesinden dolayı araçtan inmedim" ifadelerini kullandı.

Kategoriler

Güncel