Aliyev'den açıklama: Dağlık Karabağ sorunu çözüldü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İkinci Karabağ Savaşı'nda hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak için bir anıt kompleksi ve Zafer Müzesi açılacağını söyledi.

İlham Aliyev, "Bugün İkinci Karabağ Savaşı'nda şehit olan kahraman şehitlerimizin anısı önünde eğiliyor, Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehitlerimizi sonsuza kadar kalbimizde yaşatacağız." dedi.

Aliyev savaşta "300'den fazla kasaba ve köyün savaş alanında kurtarıldığını ve yüzlerce kasaba ve köyün üçlü bir deklarasyonla kurtarıldığını" söyledi.

İlham Aliyev, Dağlık Karabağ sorununun "tarihte kaldığını" ve idari bölge olarak "var olmadığını" belirterek şöyle konuştu: "Azerbaycan'da Dağlık Karabağ diye bir idari bölge yok ve birisi Dağlık Karabağ adında bir ölüyü diriltmek istiyorsa onu kendi topraklarında diriltsin, Dağlık Karabağ adında bir teşkilat kur, cumhuriyet kur, cemiyet kur.. Onu biz de tanıyoruz ama Azerbaycan'da değil! Bu mesele çözülmüştür."

Aliyev , Türkiye'ye ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve diğer ülkelere savaştaki destekleri için teşekkür etti.

44 günlük sonrasında geçen yıl 10 Kasım'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında Rusya arabuluculuğunda bir ateşkes anlaşması imzalandı ve Ermenilerin yaşadığı Karabağ bölgesinde güvenliği izlemek için Rus barış gücü askerleri görevlendirildi.

İki ülke arasında henüz bir barış anlaşması imzalanmadı.

Kategoriler

Güncel