Özel temsilciler 14 Ocak'ta buluşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın karşılıklı açıklamalarıyla başlayan Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinde iki ülke özel temsilcilerini atamıştı. Serdar Kılıç ve Ruben Rubinyan'ın ilk buluşması 14 Ocak'ta Moskova'da gerçekleşecek.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vahan Hunanyan, Ermenistan ve Türkiye özel temsilcilerinin ilk toplantısının 14 Ocak'ta Moskova'da yapılacağını açıkladı.

Hunanyan başka ayrıntı verilmedi.

Bilindiği üzerde Ermenistan'ı Parlamento  Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan temsil edecek.

Türkiye de, eski ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç'ı Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesine yönelik adımları görüşmek üzere özel elçi olarak atadı.

Dışişleri Bakanlığı Ermenistan ile aynı saatlerde yaptığı açıklamada, Türkiye ve Ermenistan'ın özel temsilcilerinin ilk görüşmesinin 14 Ocak'ta Moskova'da yapılacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "Türkiye ve Ermenistan Özel Temsilcileri arasındaki ilk toplantı 14 Ocak 2022'de Moskova’da yapılacaktır." ifadesi kullanıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçen hafta yaptığı açıklamada "Bizim edindiğimiz izlenime göre ilk toplantı, Ermenistan'ın böyle bir arzusu var, Moskova'da gerçekleşecek. İlk toplantının dışında temasların biz doğrudan olmasını arzu ediyoruz. Niye? Karşılıklı özel temsilci atadık, doğrudan görüşsünler diye." şeklinde konuşmuştu. 

Kategoriler

Güncel