Gezi Parkı esnafı Meydan projesine karşı

Taksim Meydan projesi başlamadan önce Taksim Gezi Parkı altında bulunan esnafa tahliye kararının ardından projeye karşı sokağa çıktı.

 

Taksim Gezi Parkı Esnafı, yeni proje ile Taksim Meydanı’nın tamamen betonlaştırılmak istendiğine dikkat çekerek Topçı Kışlası projesinden vazgeçilmesini istedi.

Esnaf Gezi Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada esnaflar adına konuşan Musa Yantır, sorunu esnafın tahliyesi olarak değil İstanbul’ın tarihi dokusunun bozulması olduğuna inandığını söyledi.

En az 30 yıldır burada kiracı olduklarını belirten Yantır, “Bu projede Topçu Kışlası söz konusu olmamasına ve sadece trafiğin yer altına alınması için Plan Tadilatı onaylaması olmasına rağmen onaylamadan sonra Topçu Kışlası projesi ile Gezi Parkının yıkılıp yerine en az üç katlı Topçu Kışlası yapılması ortaya çıkmıştır.  Topçu Kışlası’nı gerçekleştirmek içinde Yayalaştırma Planı ile ilgisi olmamasına rağmen Gezi Dükkanlarında yer alan işletmelerin tahliyesi istenmeye başlanmıştır” diye konuştu.

Bu proje Büyük Şehir Belediyesinin gündemine geldikten sonra Taksim ve Gezi Parki'na her türlü yenileme ,bakım çalışmaları durdurulduğunu savunan Yantır, “Esnafa masa düzenlemesi yapılmamış,Meydanın her aksam yıkanması bırakılmış,levha düzenlemeleri yaptırılmamış ve çöplerin toplanması dahi özensizleşmiş ve böylece Taksim ve Gezi Parkı'nin kötü bir görüntü vermesi amaçlanmıştır. Gezi Parkı’nın ağaçlarının sulanması ve bakımları durulmuştur” dedi.

Bölgenin kötü gösterilmesi ile birlikte Topçu Kışlası için kamuoyu desteği sağlanmak istendiğini söyleyen Yanıtr, Kadir Topbaş’a seslenerek, “Kadir Topbaş ,Topçu Kışlası projesinin yap,işlet yöntemiyle yapılacağını söylediği için bu projenin hangi grup tarafından yapılması ve işletilmesinin amaçlandığı ile birlikte proje içinde yer alacak AVM deki dükkanlar,Otopark ve mağazaların Yeşil Parkı ve Meydanından vazgeçerek, İstanbul halkına nasıl bir fayda sağlayacağı da açıklanmalıdır.

Yantır, Topçu Kışlası’ndan vazgeçilerek dükkanlara belli standartlar getirilerek Topçu Kışlası projesinden vazgeçilmesini istedi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem