"Gomidas"ın yazarı Ahmet Sami Özbudak ödülünü aldı

Yolcu Tiyatro'nun sahnelediği 'Gomidas' oyunun yazarı Ahmet Sami Özbudak Afife Tiyatro Ödülleri'nde "Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü"ne layık görülmüştü. Özbudak ödülünü 19 Ekim Çarşamba akşamı düzenlenen gecede aldı.

Türk tiyatrosunun sembol isimlerinden Afife Jale anısına düzenlenen "24. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri" sahiplerini buldu. 

Prof. Dr. Merih Tangün başkanlığındaki 20 jüri üyesinin, sezon boyu izlediği 264 oyun arasından yaptığı değerlendirmeler sonucu 16 dalda ödül verildi. Geceye Haliç Kongre Merkezi evsahipliği yaptı. 

Zihni Göktay "Yapı Kredi Özel Ödülü"ne layık görüldü. 

Gecede "Haldun Dormen Özel Ödülü" "Amadeus" ekibine, "Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü" Ahmet Sami Özbudak'a, "Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü" de Engin Uludağ'a takdim edildi.

Özbudak Yolcu Tiyatro tarafından sahnelenen "Gomidas" oyununun yazarı. 

 "Yılın En Başarılı Oyunu" ödülü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen "Vişne Bahçesi"ne verilirken, "Yılın En Başarılı Yönetmeni" ise "İki Efendinin Uşağı" oyunuyla Aslı Öngören seçildi.

"Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" ödülünü "Herkes Kocama Benziyor" oyunundaki performansıyla Pınar Güntürkün, "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" ödülünü de "Aşınma" oyunundaki performansıyla Yiğit Özşener aldı.

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin bu yılki  ödüllerinde  ‘Gomidas’ en iyi yapım seçilmişti.

2020’de, 24. İstanbul Tiyatro Festivali’nde Türkçe ve Fransızca prömiyerlerini yapan ve geçtiğimiz sezon boyunca yoğun ilgiyle izlenen Gomidas, bu sezon da Fehmi Karaarslan ve Hagop Mamigonyan şefliğindeki Lusavoriç Korosu’nun performansıyla sahnelenmeye devam ediyor. Oyunun  prodüktörlüğünü ve süpervizörlüğünü Ersin Umut Güler üstlendi. 

30 Ekim, 4, 13 ve 18 Kasım'daki performanslar için biletler mobilet.com’dan temin edilebilir.

Kategoriler

Kültür Sanat