Sarkisyan: Azerbaycan savaşa hazırlanıyor

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Azerbaycan’ı Dağlık Karabağ’da savaşa hazırlanmakla suçladı. Sarkisyan, Azerbaycan’ın savaşa hazırlık için ‘korkunç miktarda’ silah aldığını belirtti. Azerbaycan’dan Sarkisyan’ın bu açıklamalarına cevap geldi. Aliyev'in danışmanı Farhad Memmedov, Yerevan yönetiminin bozulan ekonomiyi unutturmak için savaş kışkırtıcılığına sığındığını öne sürdü.

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Azerbaycan’ı Dağlık Karabağ’da savaşa hazırlanmakla suçladı. Sarkisyan, Azerbaycan’ın savaşa hazırlık için ‘korkunç miktarda’ silah aldığını söyledi. Sarkisyan, barış anlaşmasının üzerinden 18 yıl geçmesinin ardından Azerbaycan’ın kendilerini yeni bir savaşla tehdit ettiğini belirtti.

Azerbaycan’dan cevap geldi

Azerbaycan’dan Sarkisyan’ın bu açıklamalarına cevap geldi. Aliyev'in danışmanı Farhad Memmedov, Yerevan yönetiminin bozulan ekonomiyi unutturmak için savaş kışkırtıcılığına sığındığını iddia etti. “Ermenistan’da 2013 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan sürekli bir dış düşmanla savaş konusunu öne çıkararak, popülist açıklamalarına devam edecek” diyen Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin direktörü Farhad Memmedov’a, Sarkisyan’ın seçimler öncesinde mevcut ekonomik durumu unutturmak için bu tür açıklamalar yapacağını öne sürdü. Memmedov, ‘dış faktörler ve dış düşmanlar’ tartışmalarının Ermenistan gündeminde baskın rol oynayacağını savunundu.

 

Kategoriler

Güncel Ermenistan