Juliana Grigoryan'a "Operalia" ödülü

Ermenistanlı soprano Juliana Grigoryan ve ABD'li tenor Anthony León, Operalia yarışmasının bu yılki kazananları oldu.

Operalia, 1993 yılında ünlü sanatçı Plácido Domingo tarafından, umut verici genç opera sanatçılarını teşvik etmek için kuruldu.

Ödül töreni 30 Ekim Pazar gecesi Letonya’nın başkenti Riga’da düzenlendi. 

medici.tv tarafından canlı yayınlanan yarışmanın son turunda 13 şarkıcı, Letonya Ulusal Operası’nda, Plácido Domingo ve Kamal Khan tarafından yönetilen orkestra eşliğinde birer arya seslendirdi.

Yarışmanın bu yılki ödül sahipleri soprano Juliana Grigoryan ve ABD'li tenor Anthony León oldu. Grigoryan ayrıça seyirci ödülünün de sahibi oldu.

Ermenistan Devlet Senfoni Orkestrası ve Ermenistan Ulusal Oda Orkestrası ile konserler veren Grigoryan,  Eylül 2021'de Yerevan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Ermenistan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığına adanmış bir konserde sahne de almıştı. Grigoryan daha sonra , Ermenistan Filarmoni Orkestrası ile Çek Cumhuriyeti ve İtalya'da turneye çıktı.

Grigoryan için 2022/23 sezonu hayli yoğun. Sanatçı, Hollanda Ulusal Opera ile Turandot'ta Liu'yu canlandırıyor, Tetro Alla Scala'da Dvořák'ın Rusalka'sında rol alıyor, Ravenna Festivali'nde  La bohème'de Mimi'yi icra ediyor.

Grigoryan, Erivan Devlet Konservatuarı'ndan yüksek lisans derecesine de sahip.

Kategoriler

Kültür Sanat