Patrik Maşalyan'dan VGM'ye Beyoğlu ve Büyükdere mektubu

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy'a bir mektup yazarak Büyükdere ve Beyoğlu seçimlerinde, Feriköy ve Samatya kiliselerine de sandık konulmasının ve anahtar liste sisteminin uygulanmasını talep etti. Beyoğlu ve Büyükdere vakıfları sadece 4 semtte sandık kurulmasına karar vermişti.

Patrikhane'den yapılan açıklama şöyle:

"Özellikle Beyoğlu Üç Horan Kilisesi Vakfı ve Büyükdere Sırpots Hripsimyants Kilisesi Vakfı seçim tertip heyetleriyle ilgili ciddi suistimal ithamları cemaatimizin birinci gündem maddesine dönüşmüştür.

Halkımızın bu duyarlılıklarını ve bu haklı şikayetlerini dile getirmek üzere Türkiye Ermenileri Kadasetli Patriği Sahak II, 06.12.2022 tarihinde Vakıflar Genel Müdürü Sn. Burhan Ersoy’a her iki vakfın seçimlerinde, seçmenin iradesinin sandığa yansıyabilmesi adına, cemaatimizin yoğunluklu olarak yaşadığı Feriköy ve Samatya kiliselerine sandık konulması, Beyoğlu Üç Horan Kilisesi Vakfı seçimlerinde çarşaf liste yöntemiyle devam edilecekse tüm aday gruplara eşit davranılması adına anahtar liste uygulamasının benimsenmesi talebiyle bir mektup göndermiştir.
Kamuoyuna duyurulur."

Büyükdere Vakfı sadece Boğaz hattında, Beyoğlu Üç Horan ise Esayan, Üç Horan, Eyüp ve Kuruçeşme kiliselerine sandık kurulmasına karar vermişti.

Beyoğlu Üç Horan ayrıca çarşaf liste ile seçime gidilmesi kararı almıştı.

Diğer vakıflar blok liste ile seçime gitti. Bu sistemde seçmenler yarışan gruplardan/listelerden birini blok olarak seçip oy kullanabiliyor. Çarşaf listede sadece aday olarak başvuranların isimleri yer alıyor ve en çok oyu alan 9 kişi yönetim kuruluna seçiliyor.  Anahtar liste sisteminde ise adaylar yine bireysel olarak listede yer alıyor ancak bulundukları gruplara göre birarada sıralanıyor.

Üç Horan yönetimi için altı ayrı grup yarışıyor.

 

Kategoriler

Toplum