Mutfak Sanatları Olimpiyatlarının şampiyonu Hovhannisyan kardeşler

6-9 Ekim tarihleri arasında Almanya’nın Erfurt kentinde gerçekleşen Dünya Mutfak Sanatları Olimpiyatlarında (Cullinary Olympics) Rusya adına yarışan Vera ve Rena Hovhannisyan kardeşler şampiyon oldu. 4 yılda bir gerçekleştirilen olimpiyatlarda bu yıl 54 ülkeden 1600’ü aşkın aşçı yarışı. Pastacılık alanında büyük ödülü kazanan Vera Hovhannisyan, pastasındaki ayrıntılarla görenleri hayran bıraktı.

Mutfak sanatları alanında daha önce birçok ödül kazanan Vera ve Rena Hovhannisyan kardeşler, Rusya adına katıldıkları yarışmada ‘pastacılık’ kategorisinde ‘Buz Çağı’ adlı animasyon filmden esinlenerek hazırladıkları pastayla şampiyonluğu kazandı. 

Vera Hovhannisyan 2010 yılında Lüksemburg’da gerçekleştirilen Dünya Aşçılar Şampiyonası’na ve 2011 yılında Malta’da düzenlenen uluslararası yarışmaya Rusya adına katılmış ve ikisinden de altın madalyayla dönmüştü.

2011 yılında Ermeni Aşçılar Birliği’ne katılan Vera Hovhannisyan, bundan sonra uluslararası yarışmalarda Ermenistan’ı temsil edeceğini açıkladı.

 

(Kaynak: News.am)

Kategoriler

Güncel Ermenistan