Gümrü'de Rusya karşıtı gösteri

Rusya'ya ait bir askeri üssün bulunduğu Ermenistan'ın ikinci büyük şehri Gümrü'de düzenlenen Rusya karşıtı protestoda onlarca kişi gözaltına alındı.

Milliyetçi ve Rusya karşıtı bir muhalefet partisi olan Ulusal Demokratik Kutup Partisi tarafından 8 Ocak Pazar günü düzenlenen gösteriye yüzlerce kişi katıldı.

Grup, üssün kaldırılması talebiyle Rus 102. Askeri Üssü'nün bulunduğu bölgeye yürümek istedi

Protestocular  Dağlık Karabağ'ı dış dünyaya bağlayan tek yol olan Laçin  koridorunun yaklaşık bir aydır sivil giyimli Azerbaycanlılar tarafından bloke edilmesini sembolize etmek için üssün girişlerini kapatma niyetinde idiler. Bu amaçla başkent  Yerevan'dan pek çok gösterici'dan Gümrü'ye gitti.

Göstericiler Dağlık Karabağ'daki Rus barış misyonunun koridoru açarak yükümlülüklerini yerine getirmesini talep ettiler.

Polis, protestocuların önündeki yolu kapatarak üsse yaklaşmalarını engelledi. Göstericiler ile polis arasında tırmanan gerilimin ardından onlarca kişi gözaltına alındı.

Eyleme katılanlar daha sonra askeri üssün arka girişine yürüdü, burada konuşmalar yaptı, ardından Gümrü'nün merkezi bölgelerinde yürüyerek eylemlerini tamamladı.

İkinci Karabağ Savaşı'ndaki mağlubiyetin ardından Ermenistan'da müttefik Rusya'dan gerekli desteğin gelmediği yönündeki kanaat güçlenmiş durumda.

Laçin koridorundaki blokajın sürmesi ve Rus barış güçlerinin etkisiz kalması da Rusya karşıtı akımı güçlendiriiyor.

(OC Media, News.am)



Kategoriler

Diaspora / Ermenistan