Suriye'de can kaybı 4.500'ü geçti

K.Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem civardaki 10 ilde yıkıma yol açarken Suriye'nin kuzeyinde de can kaybı artıyor. Ülkenin tamamında can kaybı 4.500'ü geçti

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Suriye'de İdlib, Halep, Hama, Lazkiye ve Tartus illerinde arama kurtarma çalışmaları 6 Şubat'tan bu yana sürüyor.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Sivil Savunma (Beyaz Baretliler), yerel yetkililer, sağlık kuruluşları ve yerel kaynaklardan derlenen verilere göre, depremler nedeniyle ülkede en az 4 bin 500 kişi hayatını kaybetti, 6 bini aşkın kişi yaralandı. 

Ülkede hükümetin kontrol ettiği bölgeler olan Halep, Lazkiye, Hama ve Tartus illerinde hasar Suriye hükümetince açıkanıyor. 

Kürt grupların kontrolündeki Rojava'da ve rejim muhaliflerin kontrol ettiği bölgelerdeki hasar ise sivil toplum örgütlerince açıklanıyor. 

Halep'te Ermeni toplumu da depremden etkilendi. Şu ana kadar Ermeni toplumundan dört kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor. Bazı yapılar hasar gördü. Ermenistan Türkiye'nin yanısıra  Suriye'ye de arama kurtarma ekibi ve yardım gönderdi.

Kategoriler

Güncel