Paylan listede yok, Sıvacıoğlu AKP'den aday

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimleri için aday listeleri YSK'ya sunuldu. İki dönem boyunca HDP milletvekilliği yapan Garo Paylan partideki iki dönem kuralı nedeniyle yeni dönemde aday olmadı. AKP MKYK üyesi Sevan Sıvacıoğlu ise İstanbul 2. Bölge 9. sıradan aday gösterildi.

Garo Paylan listelerin YSK'ya teslim edilmesinden sonra Twitter'dan yaptığı paylaşımda şöyle dedi: 

"Milletvekili olmaktan onur duyduğum partide iki dönem kuralı nedeniyle aday değilim.  Tüm adaylarımıza başarılar! Serkeftin!"

AKP MKYK üyesi Dr. Sevan Sıvacıoğlu ise AKP İstanbul 2. Bölge 9. sırada yer aldı. Sıvacıoğlu'nun seçilmesine güçlü bir ihtimal olarak bakılıyor. 

Masis Kürkçügil TİP İstanbul 2. Bölge 13. sıradan aday gösterildi. Foti Benlisoy TİP İstanbul 1. Bölge 14. sıradan aday gösterildi. 

Margrit Dikme ise CHP listesinde İstanbul 3. Bölge 23. sıradan aday gösterildi. 

Yeşil Sol Parti Mardin’de 3'üncü sırada Süryani toplumundan  George Aslan’ı aday gösterdi. Aslan’ın seçilmesi ihtimal dahilinde. 

Yeşil Sol Parti yine Süryani toplumundan Edip Arslan’ı ise İstanbul 3. Bölge 10. Sıradan aday gösterdi. 

2015 seçimleri sonrasında HDP, CHP ve AKP'den birer milletvekili seçilmişti.

Mevcut durumda azınlık toplumlarından Sevan Sıvacıoğlu ve George Aslan’ın yeni dönemde TBMM’ye girmesi güçlü olasılık. Diğer adayların girebilmesi için partilerinin beklenenin çok üzerinde bir oy sıçraması yapması gerekiyor. 


Kategoriler

Toplum Güncel