Davutoğlu Bakü ziyaretinde Azerbaycan’a desteğini yineledi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ermenistan’ın uçuşa açmak istediği Stepanakert Havalimanı’nın Dağlık Karabağ sorununun çözüm sürecine zarar vereceğini söyledi. Azerbaycan tarafından sivil amaçlı da olsa tüm uçakların düşürüleceği tehditleri savrulurken, Davutoğlu her konuda olduğu gibi havaalanı konusunda da Azerbaycan’ın arkasında olduklarını söyledi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (ECO) 20’ci Bakanlar Konseyi Toplantısı için Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Davutoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, her konuda olduğu gibi havaalanı konusunda da Azerbaycan'la dayanışma içinde olduklarını ve Ermenistan'ın attığı adımının iyi niyetli olmadığını belirtti.

Türkiye'nin, Güney Kafkasya'da barış ve istikrarın sağlanması için her türlü çabayı göstermeye hazır olduğunu söyleyen Davutoğlu’’ Barışın sağlanması için herkes ülkelerin sınır bütünlüğüne saygı göstermelidir’’dedi. Türkiye’nin Azerbaycan’ın işgal edilen toprakları konusunda çizgisinin belli olduğunu ve çözüm olarak Azerbaycan toprak bütünlüğü gözetilerek çözümünden yana olduğunu ifade etti. Davutoğlu’’20 senedir bu sorun çözülemedi. Türkiye bu sorunun çözülmesi için elinden gelen çabayı yapmaya devam edecektir' dedi.

 

İlgili haberler;

 

 

Kategoriler

Güncel Ermenistan