Hakem Halil Umut Meler yumruklandı, ligler 19 Aralık'a kadar ertelendi

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, takımının Çaykur Rizespor ile oynadığı maçın bitiş düdüğünün ardından sahaya girerek müsabakanın hakemi Halil Umut Meler’e yumruk attı. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca dahil 3 kişi, alınan ifadelerin ardından “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklandı.

Koca'nın beraberindeki bazı kişiler yerdeki Meler'e tekmelerle saldırmaya devam etti.

Saldırı büyük tepki çekti. Tüm kulüpler saldırıyı kınadı. 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından gece yarısından sonra yaptığı basın açıklamasında, tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini duyurdu. Daha sonra liglerin 19 Aralık Salı günü başlayacağı açıklandı.

Büyükekşi, ilerleyen günlerde liglerin durumuyla ilgili açıklama yapacaklarını belirtti ve futbolun tüm bileşenlerini sorumluluk almaya çağırdı. TFF toplantısı öncesinde hakemler bu hafta maça çıkmama kararı almıştı.

Saldırıyı kınayan Kulüpler Birliği yaptığı açıklamada, "Şiddet olaylarının önlenmesi için yapılması gerekenler konusunda bütün adımları atmaya futbol kulüpleri olarak hazır olduğumuzu da bütün paydaşlarımıza duyuruyoruz" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da X hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı kınadı ve Meler'e geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erdoğan, sporun, barış ve kardeşlik olduğunu söylediği mesajında, "Spor şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Doktor Mehmet Yörübulut, Meler’in hayati tehlikesi olmadığını söyledi.

Ankaragücü Spor Kulübü, Türk futbol kamuoyundan ve tüm spor camiasından özür diledi.

37 yaşındaki Halil Umut Meler, FIFA'nın uluslararası maçlarında görev alıyor ve UEFA'nın elit hakemler listesinde bulunuyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Koca'nın hastanede "emniyet güçlerinin gözetiminde tedavi altında olduğunu, tedavisi sonrasında gözaltına alınacağını" duyurdu. Koca saldırı sonrası kalp sorunu nedeniyle hastaneye gitmişti. 

Hakem Meler kendisine saldıranlardan şikayetçi oldu. 

Sabah saatlerinde Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi. Koca için tutuklama talep edildi.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca dahil 3 kişi, alınan ifadelerin ardından “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklandı.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve şüphelilerin Ankara Batı Başsavcılığına verdikleri ifadeler de ortaya çıktı.

Koca, sözlü tepki göstermeyi planladığını ancak sahaya girince hakeme tokat attığını söylerken, tokadın şiddetli olmadığını, Meler'in kendini 5 saniye sonra yere attığını iddia etti.

Diğer şüpheliler Kenan Çelikkaya ve Yunus Şahin de tekme attıklarını ama değip değmediğini bilmediklerini söyledi.

Öte yandan AKP, hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan eski milletvekili ve MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini bildirdi.

AKP'den yapılan açıklamada, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından Meler'e saldırıda bulunan Koca'nın partiden ihracı istemiyle disipline sevk edildiği, konunun Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) görüşüleceği belirtildi.

Kategoriler

Güncel