İsrail ordusu yanlışlıkla öldürdüğü üç rehineyle ilgili açıklama yaptı

İsrail ordusuna bağlı askerlerin "yanlışlıkla" tehdit olarak tanımladığı üç İsrailli rehineyi öldürmesiyle ilgili olarak ordu yetkilileri açıklama yaptı.

İsrail ordusundan bir sözcü, "askerlerin rehineleri vurması olayının Hamas tarafından bir tuzak içine çekilmek istendiği sırada yaşandığını" öne sürdü.

Gazetecilere bilgi veren sözcü "Hepsi de gömleksiz ve ellerinde üzerinde beyaz bir bez olan sopa var. Asker kendini tehdit altında hissediyor ve ateş açıyor. İki (rehine) hemen öldürülüyor." dedi.

Daha sonra olay yerinde incelemelerle ilgili açıklama yapan ordu yetkilileri, rehinelerin bulunduğu yerde acil yardım çağrısı olan SOS yazılı bir mektup bulunduğunu da bildirdi.

Ordu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şuaiye'de görev yapan askerler tarafından vurulan rehinelerin 28 yaşındaki heavy metal davulcusu Yotam Haïm, 25 yaşındaki Bedevi Samer al-Talalqa ve 26 yaşındaki Alon Lulu Shamriz olduğunu açıkladı.

İsrail ordusunun (IDF) Gazze'de rehin tutulan üç kişiyi "yanlışlıkla" öldürdüğü haberinin ardından Tel Aviv'de yüzlerce kişi sokaklara döküldü.

Tel Aviv'deki bir askeri üsse yürüyen protestocular pankartlar ve mumlar taşıdılar. Ayrıca İsrail hükümetine, Hamas tarafından esir alınan rehinelerin serbest bırakılması için bir anlaşma yapması çağrısında bulundular.

İsrail ordusu, olanlardan “derin pişmanlık duyduğunu" ifade etti ve soruşturma başlatacağını söyledi.

Hamas'ın kaçırdığı rehinelerden 100'den fazlası halen Gazze'de bulunuyor.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya ile orta kesimindeki Deyr Belah Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda ise toplam 36 Filistinli öldü.

(Ajanslar, Euronews)

Kategoriler

Güncel