İran'da bombalı saldırılar: Yüzü aşkın can kaybı

İran’da Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ölümünün yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene art arda iki bombalı saldırı düzenlendi. Saldırılarda ilk belirlemelere göre en az 103 kişi hayatını kaybetti, 141 kişi yaralandı.

ABD tarafından düzenlenen bombalı bir saldırıda hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ölüm yıldönümü için düzenlenen törende peş peşe iki bombalı saldırı meydana geldi.

İran Acil Durum Örgütü, Kasım Süleymani’nin mezarının yakınlarında meydana gelen patlamalarda en az 103 kişinin hayatını kaybettiği, 141 kişinin de yaralandığı bilgisini geçti.

Süleymani’nin mezarının da bulunduğu memleketinde düzenlenen programa İran’ın birçok kentinden binlerce kişi katılmıştı.

İran devlet medyası, Kirman’daki patlamaların terör saldırısı olduğunu duyurdu. 

Ülkede Perşembe günü ulusal yas ilan edildi. İran Devlet Televizyonu, “Kerman’daki terör olayının ardından, hükümet yarın için ülke çapında ulusal yas ilan etti” duyurusunu yaptı.

Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020'de Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD güçlerince düzenlenen hava saldırısında öldürülmüştü.

İran'ın Orta Doğu politikasının mimarı olarak görülen Süleymani, dini lider Ayetullah Ali Hamaney'den sonra ülkenin en güçlü insanı olarak görülüyordu.

(Ajanslar)

Kategoriler

Güncel