CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısı kabul görmedi

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Can Atalay konusunda Anayasa Mahkemesi kararına bir kez daha uymamasına tepkiler sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni 9 Ocak'ta olağanüstü toplantıya çağırdı. Ancak çağrı kabul görmedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısına, "İçtüzüğün 5'inci ve 6'ncı maddeleri kapsamında tatil veya ara verme yönünde alınmış bir karar bulunmamaktadır. Hukuken çalışmalarını sürdürdüğü bir dönemde TBMM Başkanının doğrudan veya istem üzerine TBMM'yi toplantıya çağırması, Anayasa ve İçtüzüğe göre mümkün değildir." yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, olağanüstü toplantı çağrısıyla birlikte 14 Ocak'ta da Ankara'nın Tandoğan meydanında bir miting düzenleyeceklerini açıklamıştı. 

Özel, "14 Ocak Pazar günü 'Geleceğimize sahip çıkıyoruz' dediğimiz büyük miting için saat 13.00'te tüm vatandaşlarımızı, siyasi partileri, STK'ları, geleceğe sahip çıkmak isteyen herkesi Tandoğan’a davet ediyorum." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şunları söyledi:

"Parti Meclisi'miz tamamen karşı karşıya olduğumuz yargı eliyle anayasayı askıya alma, anayasayı yok sayma ve anayasasızlaştırma suretiyle bir sivil darbe girişimini gündemine almış durumda."

"Dün Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin aldığı karar Hatay halkı tarafından milletvekili seçilmiş Can Atalay'ın, salıverilmemesine, dokunulmazlık hakkından yararlanmamasına, yargılamasının durdurulmasına ve gereğinin yapılmasına yönelik bir karar ve kriz olarak görünmekle beraber, bunu çok aşan bir noktaya gelmiş durumdadır.. Gezi Davası, Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi kin davasıdır, siyasi kan davasıdır, Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Davası kendisini meşrulaştırmak için suçsuz insanları şeytanlaştırdığı davadır."

Anayasa Mahkemesi Gezi Davası tutuklusu TİP milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı vermiş, mahkeme dosyayı yine Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne göndermiş, 3. Ceza Dairesi bir kez daha Anaayasa Mahkemesi'nin kararına uymamaya yolunu seçmişti. 

Kategoriler

Güncel