Hrant'ı ve hakikati konuşuyoruz

Hrant Dink cinayeti 17 yılı geride bırakırken, Hrant Dink Vakfı 19 Ocak öncesinde bir dizi söyleşi düzenliyor. "Hakikati Hafızalaştırmak", "Hakikati Arşivlemek", "Bir Gazeteci Olarak Davayı Takip Etmek", "Hak Savunucusu olarak Davayı Takip etmek", "Hukukçu Olarak Davayı Takip Etmek", "Hrant Dink'i Konuşuyoruz" gibi başlıklar taşıyan söyleşilerde hem Hrant Dink'in hakikat arayışı hem de Hrant Dink cinayetinin çeşitli evreleri ele alınıyor.

11 Ocak ile 18 Ocak arasındaki bir hafta boyunca, Pazar günü hariç her gün,  23,5 Hrant Dink Hafıza Mekanı'nda bir söyleşi gerçekleşecek. Her söyleşi öncesinde rehberli Hafıza Mekanı turları olacak. 

Söyleşiler hem yüzyüze hem de zoom üzerinden izlenebilecek. Ancak her iki seçenek için de önceden kayıt olmak gerekiyor. 

Söyleşilere Hrant Dink'in hakikat arayışına tanık olan ya da Dink Cinayeti davasını takip eden pek çok hak savunucusu, avukat, yazar, gazeteci ve sivil toplum çalışanı katılacak. 

12 Ocak Cuma günkü etkinlikte Ümit Kıvanç'ın "Hafıza Yetersiz" filmi de gösterilecek. 18 Ocak'taki dizinin son etkinliği ise "Sebat Apartmanı Yansıtması Üzerine" başlığını taşıyor. 

Hrant Dink Vakfı konuya dair duyurusunda şu ifadelere yer verdi:

"Hrant Dink’in öldürülmesinin 17. yılında; Hrant Dink’i, savunduğu değerleri ve mücadelesini yeniden hatırlamak için yapacağımız söyleşilere davetlisiniz.

-Hafızanın korunması, dava takibi, hakikat gibi başlıklar etrafında kurgulanan söyleşilerde; Hrant Dink’in mücadelesini yakından tanımanın yanı sıra, hukukçu, gazeteci ve hak savunucusu olarak dava takibinin nasıl yapıldığını bu alanda çalışanlarla konuşacağız.

-Tüm söyleşiler 23,5 Hrant Dink Hafıza Mekânı’nda yapılacaktır.

-Her bir söyleşi için ayrı kayıt formu doldurmak gereklidir.

-Etkinlik hibrit formatta olacaktır (yüz yüze ve Zoom).

-Yüz yüze katılımda her bir söyleşi için kapasite 28 kişidir.

-Zoom ile katılımda her bir söyleşi için kapasite 100 kişidir.

-Söyleşi dili Türkçe'dir.

Her söyleşiden önce 23,5 Hrant Dink Hafıza Mekânı’nı rehber eşliğinde gezebileceğiniz Rehberli Tur yapılacaktır. Rehberli tura katılmak için söyleşi kayıt formundaki “rehberli tura katılacağım” seçeneğini işaretlemeniz yeterlidir."

Söyleşi programı ve kayıt formu için: ‘Hakikat İçin Söyleşiler’e davetlisiniz

Kategoriler

Güncel