Türkiye- Ermenistan sınırındaki Margara geçiş noktası kullanıma hazır

Ermenistan Devlet Gelir Komitesi Başkan Yardımcısı Karen Tamazyan, Ermenistan-Türkiye sınırındaki Margara (Alican) sınır geçiş noktasının kapsamlı bir tadilattan sonra kullanıma hazır olduğunu söyledi.

Tamazyan "Gümrük ve pasaport kontrolü ile sınır muhafızları açısından yolcu hizmetinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için altyapı hazır" dedi.

Türkiye -Ermenistan arasında yürütülen normalleşme süreci kapsamında iki ülke arasındaki kara sınırı geçişlerinin ilk aşamada üçüncü ülke vatandaşlarına ve diplomatik pasaport sahiplerine açılması için anlaşmaya varılmıştı. Ancak anlaşma henüz uygulamaya konmadı, Türkiye tarafında bu konuda uzun süredir  sessizlik hakim.

Türkiye, 1993 yılında Ermenistan sınırını tek taraflı olarak kapatmıştı. 2020'deki İkinci Karabağ Savaşı sonrası normalleşme süreci başlamış iki ülke karşılıklı olarak özel temsilci atamıştı. Özel temsilciler de 2023'ün Eylül ayındaki Azerbaycan'ın Karabağ'a yönelik saldırısından bu yana herhangi bir temas gerçekleştirmiş değil.

Kategoriler

Güncel