Kuzey Irak'ta 9 TSK mensubu hayatını kaybetti

Milli Savunma Bakanlığı açıklamasına göre Kuzey Irak'ta 9 asker düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Milli Savunma Bakanlığı önceki (12 Ocak) akşam saatlerinde şu açıklamayı yaptı: 

"Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.

Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."

Bu açıklamanın ardından saat 23.20'de yaralı bir askerin daha şehit olduğu bilgisi paylaşıldı ve hayatını kaybeden askerlerin sayısı 6'ya yükseldi.

İlerleyen saatlerde 3 askerin daha hayatını kaybettiği açıklandı. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Şehadete eren kahramanlarımıza Allah’tan rahmet; kıymetli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Şehitlerimizin mekanları cennet, makamları âli olsun. Yaralanan askerlerimizin bir an önce sağlıklarına kavuşmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Sınırlarımız içinde ve dışında, PKK terör örgütüne karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz." açıklamasını yaptı. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de "Son dönemde gelen şehit haberleriyle millet olarak yüreğimiz yanmaya devam ediyor. Pençe Kilit operasyon bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum." dedi. 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Bu hafta sonu yapacağımız aday tanıtım toplantımız şehitlerimiz sebebiyle, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız'ın kararıyla ertelenmiştir. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Ülkemizi her türlü tehditten korumak için mücadelemiz kararlılıkla sürecektir." açıklamasında bulundu.

CHP de aday tanıtım toplantısını erteledi ve genel başkan Özgür Özel,  Merkez Yönetim Kurulu'nu Cumartesi sabahı olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantı sonrasında  14 Ocak Pazar günü yapılacak mitingin iptal edildiği açıklandı. 

Kategoriler

Güncel