Murat Kurum Patrikhane'yi ziyaret etti

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, seçim çalışmaları çerçevesinde Türkiye Ermenileri Patrikliği'ne ziyarette bulundu, daha sonra da Ermeni toplumundan yöneticilerle biraraya geldi.

Murat Kurum ilk olarak Kumkapı’daki Türkiye Ermenileri Patrikliği’ni ziyaret etti. Patrik Maşalyan’ın ev sahipliği yaptığı Patrikhane’deki kabulde ruhaniler ve bazı vakıf yöneticileri de hazır bulundu.

Kurum ve beraberindekiler daha sonra Patrikhane’nin karşısındaki Kazaz Artin Amira Bezciyan Salonu'na geçtiler.

Bezciyan Salonu’ndaki buluşmaya Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, AKP İstanbul Milletvekili Dr. Sevan Sıvacıoğlu, AKP Şişli Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel, AKP Fatih Belediye Başkan Adayı Mehmet Ergün Turan, AKP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ali Talip Özdemir, parti yöneticileri, kilise vakıf yöneticileri ve Ermeni toplumu kurumlarından temsilciler katıldı.

Şahnur Kazancı’nın sunuculuk yaptığı toplantıda, açılış konuşmasını yapan AKP İstanbul Milletvekili Sıvacıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın azınlık toplumlarıyla samimi ilişkiler kurduğunu, partinin hoşgörülü yaklaşım sergilediğini söyledi

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, beklenen hizmetlerin hızlanacağını, Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ali Talip Özdemir de müteveffa Patrik Mesrob Mutafyan ile yakın dostluk ilişkileri olduğunu ifade etti, Mutafyan’ı andı.

Murat Kurum, İstanbul’un özgün değerlerine azınlıkların katkı sunduğunu belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Azınlık toplumları ile geçmişte barış içinde yaşadıklarını belirten Kurum, “Farklılıkları zenginlik olarak gördük. Sorunlar, yıllarca tozlu raflara kaldırıldı. Bu 2002’de sona erdi. Kardeşliğin güçlendirilmesi konusunda kararlı durduk. Birbirimize sarıldık. Bu aynı anlayışla devam edecek. Azınlık temsilcilerinin her zaman yanında olduk. Merhum milletvekilimiz Markar Esayan’ı anıyorum. Güzel bir arkadaşımızdı. Şimdi dostumuz Sevan Sıvacıoğlu, TBMM’de asil bir görevi yürütüyor. Kendisi sadece Ermeni toplumunun değil, tüm azınlık toplumlarının temsilcisidir” dedi.

Okul binalarının depreme karşı güçlendirilmesine ilişkin talepler geldiğini de kaydeden kurum şunları söyledi:

"Taleplerinizi dinledik. Not aldık. Okulların güçlendirilmesi yönünde talepler aldık. 1 Nisan sabahı bekleyen işleri yapmaya başlayacağız. Hasarlı ibadethaneleri yenileyeceğiz. Yaşlılar olduğunu biliyoruz. Takip ediyoruz. Kardeşlik hukuku devam etsin istiyoruz. Hep birlikte kazanacağız."

Patrik Maşalyan da, konuşmasında verilen hizmetler için teşekkür etti ve Kurum’a Balyanlar kitabını hediye etti. Ziyaret toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


Kategoriler

Toplum


Yazar Hakkında