İstanbul’un emektar sahaflarından Vahan Kocaoğlu hayatını kaybetti

İstanbul’da uzun yıllar sahaflık yapan Vahan Kocaoğlu hayatını kaybetti. Kocaoğlu için 21 Mart Perşembe günü Beşiktaş Surp Asdvadadzin Kilisesi’nde cenaze töreni düzenlendi.

99 yaşında hayatını kaybeden Vahan Kocaoğlu uzun yıllar Galatasaray Lisesi’nin yanında sokakta sahaflık yapmış ve birçok yazarın, sanatçının dostu olmuştu.

Kocaoğlu bir dönem Beşiktaş Deniz Müzesi önündeki sahilde de kitapları sergiledi.

Kocaoğlu 2021 yılında Beşiktaş Sahaf Günleri’nde bir de şükran plaketi almıştı. Ayrıca Ex-Libris Sahaf Yayınları ‘Hayal Sahaf: Vahan Usta Üzerine Yazılar’ adlı bir kitap da yayınlamıştı. Temmuz 2000’de 1001 adet basılan  kitapta Enis Batur, Oktay Güzeloğlu, Ergun Hiçyılmaz, Sevan Ataoğlu, Şule Alparslan, Ümit Bayazoğlu, Cengiz Kahraman ve Hasan Coşkun’un Vahan  Kocaoğlu hakkındaki yazıları yer almıştı.

Aras Yayıncılık'tan çıkan Ümit Bayazoğlu'nun kaleme aldığı "Hatırda Kalmaz, Satırda Kalır" başlıklı kitapta da Vahan Kocaoğlu'nun bir portresi yer alıyor. 

Ailesi Yozgatlı olan Vahan Kocaoğlu'nun çocukluğu Beşiktaş'ta geçmişti ve orta 2'ye kadar Beşiktaş Mahkruhyan Okulu'na devam etmişti. Kocaoğlu 1960 yılında Beyoğlu'da sahaflık yapmaya başlamıştı. 

Vahan Kocaoğlu 21 Mart Perşembe günü Beşiktaş Surp Asdvadadzin Kilisesi’nde saat 14.00’te düzenlenen cenaze töreninin ardından Edirnekapı Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kategoriler

Toplum